Európa Liga

Olvasd el ezt a cikket, ha nem akarsz nagyot szívni a "nap tutijával"

  • varin

A Napoli lipcsei kirándulásán minden a hazaiak sikerét ígéri. Ám butaság vakon bevésni a "H"-t erre a meccsre.

Fotó: Football Highlights

Csütörtökön este rendezik az Európa Liga visszavágóit, így pályára lépnek Gulácsi Péterék is. A Lipcse remek helyzetből, 3-1-es előnyből várja a Napoli elleni 90 percet, ami a fogadókat könnyedén téves mederbe terelheti.

A Napoli ugyanis nagyon-nagyon motiválatlanul és gyengén játszott az első találkozón, a lipcseiek minden tekintetben felülmúlták a dél-olasz gárdát. A 3-1-es, szinte biztos továbbjutást jelentő siker fényében könnyedén hihettük azt, hogy az olaszok nem kockáztatnak és az EL-t feladva B-csapattal utaznak Németországba. Sarri ehhez képest olyannyira legjobb keretével utazott el Lipcsébe, hogy még a kisebb sérüléssel rendelkező Mertensnek sem adott pihenőt.

Az odavágón minden a vendégeket segítette

"Hittel, elszántsággal kell játszanunk a visszavágón, és akkor meg tudjuk fordítani az eredményt. Részben az én hibám volt az, hogy a múlt héten minden rosszul alakult, de ki kell hevernünk a sokkot. Nem szabad, hogy a fejekben az 1-3 járjon, mert akkor elbukunk. Úgy kell játszanunk, mintha ez lenne a párharc első találkozója és 90 percig kell robotolnunk. Nagyon sok mérkőzést nyertünk meg idén idegenben, és most is ez a célunk. Kellő hittel és szívvel elérhetjük céljainkat" - nyilatkozta Sarri mester motiváltan.

Az erős keret mellett a sérültekkel is jobban állnak az olaszok, hiszen csak Ghoulam (17/2) nem tarthatott társaival a fontosabb játékosok közül, míg a Lipcsében Willi Orban (27/3), Marcel Halstenberg (23/2) és Naby Keita (26/7), vagyis három alapember is sérüléssel bajlódik, játékuk kérdéses.

Az oddsok is igen érdekesen alakultak a nemzetközi bukiknál. Az 1-3-at követően 2.20-szal jött ki a német siker, majd a fogadók az olaszok hozzáállására alapozva leverték 1.72-re a szorzót, majd az érkező információk fényében ismét 1.90 felett tehetjük a kettős siker opcióját.

Az első mérkőzést megelőzően Sarriék a sorsolás nehézségét emlegették, nevezetesen, hogy a Lipcse egy nappal többet készülhetett ellenük, valamint egy nappal később lépett pályára ezt követően a bajnokságban. Ám ami az odavágón a vendégek javára billentette a mérleg nyelvét, az most a hazaiaknak kedvezett, hiszen a Lipcse hétfőn és vasárnap is pályára lép/lépett, míg a Napoli vasárnap győzte le a SPAL-t és jövő héten hétfőn utazik Szardíniára.

Ha a Napoli tényleg úgy érkezik Lipcsébe, hogy nyerni akar és erős kezdőt vezényel ki Sarri a találkozóra, akkor óriási érték van a szorzóban. Az olaszok alapcsapata erősebbnek tűnik, mint a németeké, így a 2 körüli, 2 feletti szorzó nagyon erős befektetés lehet az x2-re. Ráadásul Ralph Hasenhüttl csapata simán ráülhet az eredményre akár 0-0-nál, akár még 0-1-nél is.

  • A Lipcse idei hazai mérlege 9-5-2
  • A Napoli idei idegenbeli mérlege 12-1-3
hatharom.com
Napoli +0.5 AHC
Odds: 1.98
[2681003] 2018-02-22 19:00:00 RasenBallsport Leipzig - SSC Napolix;
2018-02-22;73