Nemzetközi foci

Henry pikírt nyilatkozattal szúrt oda Neymarnak

A franciák legendája nem tartozik a nagy megmondóemberek közé, ez azonban az év egyik legjobb beszólása lett.

Henry aranyköpését biztosan sokan fogják idézni a jövőben. fotó: givemesport.com

Tavaly augusztusban bombaként robbant a hír, amit azóta talán csak az nem hallott, aki egy barlangban tengeti mindennapjait, hogy a brazilok legnagyobb tehetsége világrekordot jelentő 222 millió eurós áron a Paris Saint-Germainbe igazol. A játékos klubváltásának fő okaként azt jelölte meg, hogy nem akar Messi mögött másodhegedűsként futballozni. 

Neymar azóta szép ütemben építi személyi kultuszát Unai Emery seregében, minden sorozatot figyelembe véve majdnem 1 gól/meccses átlagot produkál, és immár 28 találatnál jár 29 pályára lépés alatt. Más kérdés, hogy a francia élvonal minőségét folyamatosan kikezdik a kritikusok, és részben talán emiatt is, de a legfontosabb porondon közel sem úgy sikerült nekik a szereplés, ahogy azt várták tőlük.

Az utóbbi időben sokan meglovagolják a PSG tizesét övező hype-ot, így tett most Thierry Henry is, aki olyat odaszólt a támadónak, amin az egész futballvilág egyhangúan kacagott fel, azonban valóságtartalmával nehéz lenne vitatkozni.

"Nem tudom, hogy Neymar azért ment-e el a Barcából, hogy Messi árnyékából szabaduljon.

Ami azonban tény, hogy minden focista Messi árnyékában van, és ha Neymar nem akar ott lenni, akkor sportot kéne váltania.

A brazil március 6-án megkísérelheti majd a lehetetlent, hiszen ha valahogy tovább vinné csapatát a Real ellen, talán csendre inthetné kritikusait, és akár az Aranylabdára is esélyesként pályázhatna.

A madridiak elleni Bajnokok Ligája visszavágón a franciák továbbjutására @2.80-as, a spanyolokéra @1.39-es szorzóval fogadhatunk a   -n .