Európa Liga

Egy sörmeccs hangulatú visszavágóból húznánk hasznot

Gyakorlatilag már az odavágón lerendezte a továbbjutás kérdését az Arsenal, a közelgő kupadöntő árnyékában Wenger ezúttal tartalékolhat.

Arséne Wenger ígéretéhez híven topjátékosokkal felállva lépett pályára az Arsenal a múlt heti odavágón, ahol különösebb probléma nélkül aratott magabiztos, 3-0-s győzelmet. Ennek az eredménynek a tudatában talán nem lövünk mellé azzal, ha az Ágyúsokat már a következő körben látjuk, hiszen arra, hogy a svédek az Emiratesben négy góllal legyőzik a londoniakat konkrétan nem kínálnak szorzót a fogadóirodák.

1x2    
Arsenal Döntetlen Östersund
1.25 5.50 9.75

Tisztában van ezzel Arséne Wenger is, akit sokkal inkább lázban tarthat a vasárnap esedékes Ligakupa-finálé a Manchester City-vel szemben. Éppen emiatt komoly esély van rá, hogy csütörtök este jó pár helyen változtat majd a francia menedzser a csapatán, az előzetes hírek szerint Calum Chambers, Rob Holding, Sead Kolasinac vagy éppen Reiss Nelson is pályára kerülhet.

A sztárok közül Mesut Özil, Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette, Aaron Ramsey, Santi Cazorla biztosan nem játszik majd, de ott van a meccskeretben Henrikh Mkhitaryan és Danny Welbeck, őket minden szakportál a kezdőbe tippeli.

Nehéz fogadni erre a mérkőzésre, hiszen az Arsenal nem először játssza el a rotálást az EL-ben, amiatt pedig elég kiszámíthatatlan eredményeket ér el. Példának ott van a Crvena zvezda elleni hazai 0-0, ahol szintén javarészt a fiatalok kaptak lehetőséget, márpedig arra a mérkőzésre is hasonló szorzókat kínáltak a bukik. Nem kérdés, hogy az Arsenal közel sem a legerősebb összeállítását alkalmazza majd, így az 1.25-ös szorzó egyáltalán nem nagy biznisz.

Az Östersundon is sok múlik majd, hiszen az első meccs eredménye után teljesen egyértelmű, hogy elszálltak a továbbjutási esélyeik. Éppen emiatt nem kell bunkerfocit játszaniuk, nincs rajtuk teher, lesz, ami lesz alapon futhatnak ki az Emirates gyepére.

 

Mi lehet a játék?

Az első mérkőzésen összesen 27 kapura lövéssel próbálkoztak a csapatok, ebből 10-szer el is találták a ketrecet, láthattunk egy öngólt és egy kihagyott büntetőt is, viszont egyetlen lapot sem kellett felmutatni a játékvezetőnek.

Ez is azt mutatja, nem feltétlenül kell pattanásig feszült légkörű találkozóra számítani. Az Östersund a tisztes helytállásban bízhat és rámehet a becsületgólra, az Arsenal pedig hazai pályán néhány rutinos sztárral kiegészülve megfuttathatja a fiatalokat.

Bár a fogadóirodák inkább egy underes meccset várnak, a fentiek miatt mi inkább az over felé hajlunk, amelyre lényegesen jobb szorzókat is kaphatunk. Az első félidőre kínált O 1.25 pedig elég biztonságos tippnek tűnik, hiszen csak 0-0-s állásnál vesztenénk el a pénzünk egészét.

Arsenal - Östersund
hatharom.com
1. félidő gólszám - 1.25 felett
Odds: 1.83
Fogadási határidő: csütörtök 21:05
[2681011] 2018-02-22 21:05:00 Arsenal - Oestersunds FKx;