Bajnokok Ligája

A gólokra fogadunk a Sahtar - Roma meccsen!

  • ivan

Érdekes párharcnak ígérkezik a Sahtar Donyeck és a Roma csatája a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A fogadóirodák szorzóiból is látható, hogy teljesen háromesélyes összecsapásra lehet számítani az ukrán bajnok és az olasz sztárcsapat között. Az oddsmestereknél egy hajszállal a hazaiak az esélyesebbek és a hazai pálya jelentette előny miatt ezzel egyet is lehet érteni.

1x2    
Sahtar Donyeck Döntetlen Roma
2.45 3.15 2.80

A formák alapján elsősorban a Roma kapcsán lehet mit elemezni. Az olaszok december-január magasságában egy öthetes nyeretlenségi sorozatot produkáltak, ám a jelek szerint sikerült kimászniuk a gödörből, hiszen sorozatban három győzelemmel a lábakban érkeztek meg Harkovba.

Persze a Verona, a Benevento vagy az Udinese nem hasonlítható össze a Sahtar Donyeckkel, amely óriási nemzetközi tapasztalattal és nemzetközi szinten is minőségi kerettel rendelkezik.

A Sahtar a Manchester City mögött, de a Napoli előtt végzett a csoportkörben, a továbbjutását első sorban hibátlan hazai teljesítményének köszönheti (3/3). Ez mindenképpen intő jel lehet a Roma számára is.

Ugyanakkor nem segíti a hazaiakat, hogy az ukrán bajnokság csak a múlt hétvégén rajtol el, így a donyeckiek mindössze egy tétmeccsen vannak túl a tavaszt tekintve.

Hiányzók terén viszonylag jól állnak a csapatok, a Sahtarból a rutinos róka Daijo Srna eltiltás miatt nem lesz majd ott a pályán, míg a Romában Alessandro Florenzi állapota okoz némi fejtörést a szakmai stábnak.

Az előzetes várakozások szerint mindkét gárda egy 4-2-3-1-es formációt választhat. Az ukránoknál a dél-amerikai kvartett - Bernard, Taison, Marlos, Ferreyra - felelhet a támadásokért, míg a Farkasoknál Dzeko, Perotti vagy El Shaarawy és Nainggolan szervezheti az offenzívákat.

Nem vitás, hogy mindkét csapatra a támadófelfogás a jellemző. A Sahtar számára létfontosságú, hogy előnyt szerezzen a római visszavágóra, míg a vendégek értelemszerűen minimum döntetlen közeli eredményre és egy idegenben szerzett gólra pályáznak. Az idei BL-ben nyújtott teljesítmények alapján jó kis meccsre van kilátás és bár az olasz csapatokra gyakran jellemző, hogy agyontaktikázzák az egyenes kieséses szakaszt, szerintünk a gólok körül lehet keresnivalónk ezen a meccsen.

  • Mindkét csapat szerez gólt@ 1.75
     
  • Gólok száma - 2.25 felett@1.85
[2680946] 2018-02-21 20:45:00 Shakhtar Donetsk - Romax;