Bajnokok Ligája

Nem találnád ki, mit tippel Xavi a PSG BL-visszavágójára

  • gb1

A Barca-legenda véleményét valószínűleg kevesen osztják, azonban láttunk már jóval cifrább történéseket is a kiírásban.

A PSG a Bajnok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén 1-0-s előnyt elpocsékolva, Ronaldo duplájának köszönhetően 3-1-re maradt alul a címvédő Real Madriddal szemben.

A brazil fenegyereknek minden tudására, és komoly fegyelemre lesz szüksége, ha le akarják gyűrni a blancókat. fotó: cbssports.com

Sokáig jól álltak a párizsiak, hiszen még a 2-1-es zakó is belefért volna a hazai visszavágó előtt, a madridiak azonban remekül, nem kis szerencsével használták ki a lehetőségeiket. Neymarék előtt tehát óriási, ám a Barca legendája szerint kivitelezhető feladat vár a visszavágón. Amennyiben ezúttal Unai Emery gárdája mellé áll a szerencse, megfordíthatják a párharcot, és továbbjuthatnak a legjobb nyolc közé.

"A Realnak kisebb mázlija volt az első legben, igaz, megdolgoztak a szerencséjükért." - kezdte Xavi a So Foot francia lapnak adott interjújában.

Szerintem azonban ha a PSG megmutatja igazi karakterét, akkor meg tudják csinálni. A kétgólos deficit nem leküzdhetetlen, sok minden történhet 90 perc alatt.

Meggyőződésem, hogy a PSG-nek megvan a mentalitása hozzá, hogy sikeresen megfordítsa a párharcot. Megmagyarázhatatlan ami történt. A Real nem játszott különösen jól, azonban nyertek. A PSG sajnos ismét megpróbálta ölni az időt amikor úgy állt a meccs. Pedig voltak olyan periódusok a meccsen, például a második félidőben, amikor a Párizs egyértelműen ellenfele fölé nőtt. Ezalatt a nyomással teli idő alatt kellett volna bevinniük a második találatot, és ezzel megtörhették volna a Realt."

Xavi kétségtelenül enyhe részrehajlással adta nyilatkozatát, hiszen ősi ex-riválisairól beszélünk, mondandója azonban nagyrészt helytállónak mondható. Arra a kérdésre, hogy a francia fővárosi csaptnál közrejátszhatott-e a fejekben a tavalyi csodaszámba menő 6-1-es Barca fordítás azt mondta, hogy "Nem gondolom, hogy így lenne. Rosszul játszottak? Nem. A Real rosszul játszott? Nem igazán. A különbség annyi volt csupán, hogy a Real úgy is nyerni tudott, hogy nem a legjobb formáját hozta."

A visszavágóra szabott oddsok alapján a hazai sikerre komoly esély mutatkozik, azonban sok olyan párizsi sikerrel járó eredmény van, amely a kiesésüket eredményezné. A  PSG győzelmére @1,70-es, a remire @3,85, míg a Real diadalára @4,20-as oddot kínál a párharc második felvonásán.