Olasz foci

Reális, hogy a Juventus a bajnokság favoritja?

  • varin
megosztom

A bajnokság kétharmadához érve továbbra is élen a Napoli, de favorit a Juventus. Jól van ez így?

Végre Pipita is kezdi visszanyerni formáját - Fotó: Archív

Sovány, 1-0-s győzelmet aratott hétvégén mind a Juventus, mind pedig a Napoli csapata, nem csökkent tehát a két csapat között lévő december eleje óta meglévő pontkülönbség. Boldogabbak azonban Torinóban lehetnek, hiszen amíg ők egy nehéz városi derbit abszolváltak sikerrel, addig a Napoli csak a kötelezőt hozta igen soványan a SPAL ellen. A déliek tehát továbbra is előnyben, ám hogy kitart-e ez a fór a végelszámolásig, arról nincsenek meggyőződve a bukmékerek.

A 26. fordulóhoz közeledve ugyanis a bajnokság favoritja még mindig a Juventus, amely brutális formában hozza a meccseit. Nagy előny lehet ráadásul az Öreg Hölgynek, hogy amellett, hogy lényegesen tapasztaltabbak és rutinosabbak, még keretük is lényegesen mélyebb, mint a riválisé.

Melyik csapat nyeri a bajnoki címet?
   
Juventus 1.80
Napoli 1.95

Ezen érvek mellett a sorsolás mondathatja azt velünk, hogy inkább Allegriék sikerére éri meg fogadni, hiszen nem csak a két csapat torinói randevúja érv a címvédés mellett, de a következő fordulók programját elnézve talán a Napoli játssza majd a kacifántosabb mérkőzéseket.

Érvek tehát bőségesen vannak az előzés mellett, ám ne felejtsük el, hogy a Juventus van lépéshátrányban és ha az iparvárosban borulna a papírforma öt fordulóval a vége előtt, az komolyan az égszínkékek javára billenthetné a mérleget.

A két csapat hátralévő sorsolása
Napoli (66) Juventus (65)
@Cagliari Atalanta
Roma @Lazio
@Inter Udinese
Genoa @SPAL
@Sassuolo Milan
Chievo @Benevento
@Milan Sampdoria
Udinese @Crotone
@Juventus Napoli
@Fiorentina @Inter
Torino Bologna
@Sampdoria @Roma
Crotone Verona
@: idegenben

Véleményünk szerint komoly szerepe lesz majd a bajnokság kimenetelében a Bajnokok Ligája visszavágójának is. Ugyanis amíg a Napoli nyíltan feladta az Európa Liga-csatározást, addig a Zebráknál évek óta komoly prioritás a sikeres nemzetközi kupaszereplés, így ha esetleg továbbjutnának a Tottenham ellen, a fókusz ismét a BL-re kerülhetne.

Véleményünk szerint azonban ha a londoniak 2-2-ről kiharcolják a Wembley-ben a nyolc közé jutást, akkor mindenképpen megéri majd lecsapni a Juve 1.80-as szorzójára, hiszen ebben az esetben a Scudetto jelenthetne számukra vigaszt az elbaltázott BL-szezon közepette.

241306
megosztom