Német foci

Nyerni mennek a darazsak Mönchengladbachba

Immár hét bajnoki óta veretlen a Dortmund, az új otthonra lelt Batshuayi pedig ismét kulcsfigura lehet.

A Bundesliga 23. fordulójának zárómeccsén az újult erőre kapott fekete-sárga csapat Gladbachban lép pályára vasárnap 18:00 órakor. A döcögős, sőt mondhatni kudarcokkal tűzdelt őszi szezon után visszanyerte stabilitását az együttes, és 2018-ban még nem talált legyőzőre.

1x2    
Borussia Mönchengladbach Döntetlen Borussia Dortmund
3.10 3.50 2.15

A januári átigazolási időszakot olyan nagy nevek fémjelezték, mint Coutinho vagy Sánchez azonban akinek a legnagyobb hatást sikerült az utóbbi pár hétben kifejtenie az nem más, mint a fiatal sztárcsatár, Michy Batshuayi.

Sokan közülünk akkor ismerték meg a nevét, amikor a 2016-os Európa-bajnokságon a legjobb 16 között megszerezte a belgák második gólját válogatottunk ellen

, azóta azonban szépen komótosan ível felfelé a karrierje. A brüsszeli születésű játékos a Chelsea színeiben idén 12 gólt szerzett 26 meccs alatt, mivel azonban a kékek megszerezték Giroud-t, így ésszerű döntés volt kölcsönbe adni, hogy többször juthasson szóhoz.

Nem is volt rest elkezdeni a gólgyártást, hiszen rögtön az első meccsén, a Köln elleni 3-2-es diadal alkalmával duplázni tudott, majd vágott egyet a Hamburgnak, végül az Atalanta elleni EL-meccsen az ő duplája által fordították javukra a találkozót. Három meccsen tehát öt gólnál jár, és nem véletlenül kiáltották ki Aubameyang méltó utódjának - a szurkolók is imádják, a közösségi médiában pedig 'Batsman' néven, Batmanre utalva hype-olják. Talán az eddigi legnehezebb feladat azonban vasárnap kora este vár majd rá, hiszen egy világbajnok középhátvéddel, Matthias Ginterrel kell majd megvívnia csatáit.

fotó:bvb.de

A darazsak tehát sokat köszönhetnek a friss igazolásuknak, de a csapategységre sem lehet panasz - nagyon úgy tűnik, hogy a sokak által lesajnált osztrák edző, Peter Stöger megtalálta a hangját az öltözőben, a játékosok pedig bíznak a taktikájában. Külön öröm- és óriási morális löket, hogy a klub hűséges, azonban rendkívül sérülékeny ikonja, Marco Reus újra egészséges, és vasárnap ismét a kezdőbe várható.

[2544114] 2018-02-18 18:00:00 Mönchengladbach - Borussia Dortmundx

A hazaiak remekül kezdték a szezont, többek között azért is, mert nem kellett az európai hadszíntéren is helyt állni, és sokáig tartották top 4-es pozíciójukat. Valami azonban nagyon elromlott a rutinos német élvonalbeli mester, Dieter Hecking gépezetében, hiszen 2018-ban eddig négy zakó mellett csak egyetlen győzelemre futotta.

Ami külön aggasztó lehet, hogy három év után először fordul elő ismét, hogy zsinórban három meccsen nem tudtak betalálni az ellenfelüknek, így a mesternek mindenképp alakítania kell a nem működő formulán. A Dortmund persze nem a legideálisabb ellenfél a kísérletezéshez, főleg amilyen remekelést mutattak az utóbbi hetekben, tehát nem lenne nagy meglepetés, ha folytatódna a pocsék szériájuk.

[2544114] 2018-02-18 18:00:00 Mönchengladbach - Borussia Dortmundx;5

Egymás elleni eredményeiket tekintve komoly Dortmund fölény mutatkozik. Az utóbbi két kiírásban egyaránt oda-vissza verték a csikókat, idén pedig bekezdtek egy laza 6-1-gyel ellenük. Egészen 2015 áprilisáig kell visszamennünk a legutóbbi gladbachi sikerhez, akkor ugyan 3-1-re nyertek, de a Lucian Favre által dirigált csapat sokkal masszívabb volt a mostaninál, és 20 ponttal a darazsak előtt végzett.​

Az előzetesek alapján tehát könnyű szívvel tippelhetnénk sima vendég sikert, azonban a jó öreg Hecking akár meg is lepheti Stögeréket, így a biztosabb tippet a gólokban látjuk, egy remire viszont minimum jók lesznek a darazsak.

Tippjeink a mérkőzésre
Döntetlen vagy Dortmund @1.30
Mindkét csapat szerez gólt + Gólszám 2.5 - igen és több @1.80

Vendég csapat gólszám 1.5 - több

@1.75
[2544114] 2018-02-18 18:00:00 Mönchengladbach - Borussia Dortmundx;