Bulvár

Hihetetlen futballsztorik a nagyvilágból I. - A kieső protkó miatti gól

Címkék:
megosztom

Időről időre visszatérő sorozatunkban elképesztő sztorikat mutatunk be a futballvilág gazdag múltjából.

Úgy tűnik, mégsem olyan könnyű lefújni egy mérkőzést, mint az elsőre gondolnánk. 1960 áprilisát írjuk, amikor egy dán alacsonyabb ligás mérkőzésen egy máig hihetetlen eset fordult elő a játékvezetővel.

A helyi rangadón, az Ebeltoft fogadta a Norager csapatát és bizony a remek találkozón a lefújás előtt néhány perccel még a vendég Norager vezetett 4-3-ra. Az utolsó pillanatokban az Ebeltoft mindent feladva támadta az ellenfél kapuját és legjobb tudomásuk szerint sikerült is kiegyenlíteniük a végső sípszót megelőzően.

Fotó: YouTube

Az egyetlen probléma csupán az volt, hogy a játékvezető, Henning Erikstrup korábban véget vetett a találkozónak, csak éppen sípszó nem hangzott el. Történt ugyanis, hogy az Ebeltoft támadása közben a spori meg akarta fújni a sípot, ám a nagy erőlködésben kiesett a műfogsora és így nem tudta megfújni a munkaeszközét.

Miután megtalálta a földön legfontosabb kellékét, immáron 4-4-es állásnál vetett véget a játéknak, majd közölte a játékosokkal, hogy a végeredmény 4-3, a gól nem ért. Az ebeltoftiak őrjöngeni kezdtek és még a Dán Labdarúgó Szövetségnél is bepanaszolták a sporit, ám a végeredmény így is maradt 4-3.

Az esetről egy kiválóan animált videó is készült!

megosztom