Férfi kézi BL

Duplázós tippekkel támadunk a Veszprém BL-meccsén

Szombat este a fehérorosz Meskov Bresztet fogadja hazai pályán a Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. Az oddsok alapján nem lehet kérdés a győztes kiléte, de a különbség mértéke már annál inkább.

A 2018-as év első hazai BL-meccsére készülnek Veszprémben, a B csoport 12. fordulójában a fehérorosz bajnok látogat a királynék városába. A Veszprém a legutolsó 5 fordulóban négy vereséget is begyűjtött, így közel sem ideális a hangulat most a csapat körül, az első hely már régen elúszott, három fordulóval a vége előtt a 2-3. hely megszerzése/tartása lehet a realitás.

Mikler védéseire most is szüksége lesz a Veszprémnek / ehfcl.com

Múlt héten a Veszprém Kielben kapott ki, pedig előzetesen minden esély megvolt rá, hogy a magyar bajnok jó eredményt érjen el a tartalékos német gárdával szemben.

Azon a meccsen a támadójáték volt a hibapont, több kulcsember is betlizett, ami után Ljubomir Vranjes vezetőedző kemény szavakat fogalmazott meg. A svéd tréner azt mondta, belelt a pohár és mostantól azok a játékosok fognak szerepelni, akik képesek rohanni és tempókézilabdát játszani.

A Meskov Breszt jelenleg 3 ponttal előzi meg az Alborg-Celje duót és áll továbbjutó helyen, ám az utolsó három fordulóban kétséges a további pontszerzése, hiszen a Veszprém után a PSG-vel majd a Kielcével találkozik. A múlt hétvégén az Aalborg ellen hazai pályán ért el 23-23-as döntetlent.

1x2    
Veszprém Döntetlen Meskov Breszt
1.11 12.50 6.00

Az oddsokból is leszűrhető, hogy hazai pályán a Veszprém óriási favoritja a találkozónak. Saját tábora előtt a bakonyiak szinte legyőzhetetlenek, a tavalyi évben csak a PSG tudta győztesen elhagyni a pályát, ugyanakkor a Breszt ellen rendre szoros meccset vívtak Nagy Lászlóék.

Az őszi odavágón három góllal bizonyultak jobbnak a fiúk, a tavaszi SEHA Liga varasdi elődöntőjében viszont döntetlent hozott a rendes játékidő és végül csak büntetők után jutott tovább a fináléba a magyar bajnok.

Nyilatkozatok
Ljubomir Vranjes: "Jó lesz végre újra hazai pályán szerepelni a Bajnokok Ligájában. Egy jó csapat ellen lépünk pályára, akinek a védelme is remek. Fontos 2 pontért játszunk majd szombaton, hiszen továbbra is szeretnénk minél jobb helyen végezni a csoportban. 100%-osan készülünk erre a találkozóra."
Forrás: veszpremhandball.hu
Lékai Máté: " Az első hazai BL meccsünk lesz az idei évben. Mindenképpen javítani szeretnénk a Kiel elleni fiaskót. Csak a győzelem elfogadható, és remélem, hogy jól fog menni a játék a csapatnak, valamint személy szerint nekem is. Bízom benne, hogy teltház lesz, és ugyanolyan hangulat lesz, mint minden találkozón ősszel."

A Breszt legutóbb 2016 novemberében járt Veszprémben, akkor egy SEHA Liga alapszakasz-meccsen 31-30-as hazai siker született.

A Meskovnál évek óta tartó szisztematikus építkezés zajlik és évről évre közelebb tud kerülni a topcsapatokhoz, igaz, elsősorban hazai pályán jelent komoly veszélyt a legjobbakra. Nem növeli a vendégek esélyeit, hogy egyik legnagyobb sztárjuk, Konstantin Igropulo hosszabb időre kidőlt a sorból.

A Veszprémnek a tavaszi fontos meccsek előtt lassan össze kell kapnia magát, mert amit idáig nyújtott a szezonban, az nem lesz elég a nemzetközi sikerekhez. Hazai környezetben minden esélye meglesz a győzelemre, ugyanakkor nagy kérdés, hogy mennyire tud majd fölényben játszani a gárda. Kulcsmomentum lesz, hogy a Kielben gyengébben teljesítő átlövők és irányítók hogyan szerepelnek majd.

A bukmékerek 5,5 gólon húzták meg a hendikep határokat, ami első ránézésre jónak tűnik.

Vranjes nyilatkozatából kiindulva a Veszprém egy gyors, rohanós játékra készül, ami a Breszt ellen amúgy is jó taktikai fegyver lehet. Viszont az év eleji forma alapján nem várunk kiütéses hazai sikert, de ha valóban a "run and gun" stílust húzza elő a Veszprém, akkor a gólokban lehet keresnivalónk.

  • Veszprém góljai 30.5 felett@1.80
     
  • Breszt +8,5@1.30
     
  • Hazai és 55,5 gólnál több@2.00