Nemzetközi foci

"Egy szörnyet teremtettünk" - Neymart ismét jól kiosztották

  • gb1
megosztom

Nem csillapodnak a kedélyek a Real elleni 3-1-es BL-kudarcot követően, most az egykori brazil válogatott támadta be a PSG brazil szupersztárját.

fotó: archív

A szerdai Bajnok Ligája találkozó utózöngéje péntekre virradóan sem csillapodott. Most Walter Casagrande egykori brazil válogatott volt a soros, aki bevitt egy övön aluli löketet a Paris Saint-Germain 10-esének. Mint az köztudott, Neymarnak - néhány gyönyörű cselt  leszámítva - nem sikerült maradandót alkotnia a Real Madrid elleni párharc első meccsén, ennek kapcsán szólalt meg most az ex-válogatott brazil.

Casagrande mondandójában azt sulykolta, hogy a PSG 26 éves sztárját sem játéktudásban, sem viselkedésben nem lehet egy lapon emlegetni a Barcelona és a Real Madrid üdvöskéivel, nevezetesen Messivel és Ronaldóval. Nyilatkozata röviden így hangzott: "Zavar, hogy a szurkoló nagy része és a média most is a hátát veregeti. Már korábban is sokszor helytelenül viselkedett a pályán. A Real ellen az első félidőben már beszedett egy sárgát és akár ki is állíthatták volna a meccs hátralévő részében. Ha a vb-n viselkedne így az katasztrofális lenne - egy szörnyet hoztunk létre, akit néhányan zseninek tartanak.

Neymar közel sem az a minőség, mint Maradona, Messi vagy Ronaldo, akik bármikor meg tudnak nyerni egy meccset.

A PSG talizmánjának édesapja megelégelte a fiát ekéző híreket és egy hosszabb lélegzetvételű választ fogalmazott meg a kritikusoknak. Instagram-oldalán Neymar képéhez az alábbi szöveget csatolta: "A 'háborúban' mindig vannak, akiket a győzelmet lovagolják meg, a másik oldalon pedig a dögkeselyűk, akik a vesztes tetemén élősködnek. Ők semmit nem csinálnak, csak kihasználják áldozatuk rossz pillanatait, és attól várják a rivaldafényt... Sok ilyen embert ismerek a futballvilágban, akik ilyen keselyű-módon viselkednek és a legjobbak hibáit használják fel saját frusztrációk levezetésére."

...

A csatát elvesztettük, hogy a háborúval mi lesz az hamarosan kiderül, de abban biztosak lehettek, hogy főnixként fog újjászületni és felkészülten várja a harcokat, amik előtte állnak.

A keselyűknek pedig le kell nyelni majd a szavaikat,és nem marad nekik más, éhen fognak halni" - zárta rendkívül mély gondolatait a futballsztár apja, akinek szavaival valljuk be könnyebb azonosulni, mint a kritikusokéval.

Azt persze nem vitatjuk, hogy sokat kell még letennie az asztalra, hogy egy lapon emlegessék a futballtörténelem legjobbjaival...

 

Em uma "guerra" há os que se alimentam de vitórias e há os que, como os abutres, se alimentam da carniça dos derrotados. Nada fazem, nada produzem, vivem do brilho ou, com mais frequencia, de momentos difíceis de suas "presas". No universo do futebol conhecemos muitas pessoas com "comportamento de abutre". Por vezes se aproveitam de um microfone forte, de uma carreira de "jogador" (não dá para chamarmos de "atleta" alguém com comportamentos no mínimo questionáveis fora dos gramados) sem muito brilho, sempre a sombra de outros mais talentosos, para destilar suas frustrações. Aproveitam uma derrota, uma BATALHA perdida, para ficarem a espreita, aguardando a derrota na guerra, para alimentarem seus egos, como os abutres se alimentam de carniça. Não conseguiram nas Olimpíadas do Rio, mas ficaram ali, aguardando a primeira oportunidade, para trazer seu mau agouro. Mas lembrem-se: Perdemos uma batalha, não a guerra. A guerra de meu filho ele "pratica" desde muito jovem, sempre praticando o bom combate, sempre escapando dos abutres, sempre renascendo ainda mais forte !! E, principalmente, respeitando a todos, até mesmo os abutres... Perdemos uma batalha, quanto a guerra, veremos, porque ela durará enquanto ele estiver nos gramados. E tenham certeza... como uma fênix ele renascerá, preparado para quantos combates vierem pela frente! Quanto a você, abutre, ficará com fome. E restará engolir suas palavras, tão podres quanto a carniça. . @neymarjr @rafaella @jotaamancio @davilucca @nadine.goncalves

Neymar Pai (@neymarpai_) által megosztott bejegyzés,

A PSG szombaton a Strasbourgot fogadja a Ligue 1 következő fordulójában, a győztes kiléte pedig aligha lehet kérdéses. Ezt a   -nál is jól tudják mivel a hazaiak sikerét @1.05-ért lehet fogadni.

megosztom