Német foci

Duplázására fel - mikor nyer a Hertha, ha nem most?

Dárdaiék stabilan teljesítenek idén és a mutatott játék alapján toronymagas esélyesek a több sebből vérző Mainz ellen.

Pénteken 20:30-kor a Bundesliga 23. fordulójának nyitómeccsén a Hertha a Mainz csapatát fogadja. Itt a remek esély a fővárosi csapat előtt, hogy momentumukat kihasználva még közelebb férkőzzenek az Európa Liga-indulást érő helyekhez, hiszen már csak 4 pont a lemaradásuk a 6. helyhez képest. Egy klasszikusan olyan párosítás ez, amit nem kell túl magyarázni, annyira adja magát a hazaiakra való fogadás.

1x2    
Hertha Döntetlen Mainz
2.00 3.35 3.60

A Hertha az alacsony büdzséje ellenére stabilan teljesít a német élvonalban. Ez tény. Ahogy az is, hogy a tavaszi nyitófordulóban kikaptak egy öngólnak köszönhetően 1-0-ra Stuttgartban - ez azonban nem szegte kedvüket. Hétről hétre javult a teljesítményük, ami olyannyira beérett, hogy a Leverkusen otthonából rendkívül értékes 3 pontot tudtak elhozni egy hete.

Hogy kicsit árnyaltabb legyen, hogy mekkora siker is ez, tegyük hozzá, hogy előtte 10 meccs alatt csak a Bayern München tudott győzni a BayArenában. Aki látta a találkozót, az tudja, hogy nem véletlenül vagy a szerencse által nyertek, hanem Dárdainak sikerült egy remekül muzsikáló gépezetet összeraknia.

Okít a mester, remekel a csapat. fotó: archív

Az exchelsea-s BL-győztes csatáruk, Kalou újra fénykorát idézi és már 9 gólnál jár a szezonban, és az utóbbi két meccsen egyaránt betalált. Remekül építette be a fiatalokat is a magyar tréner, Selke viszont megfázással küszködik, így helyén Ibisevic kaphat helyet a kezdőben.

Opponensük, a Mainz egy lélekölő 4-2-es pofonba futott a hullámzó teljesítményt nyújtó Hoffenheim otthonában - ne felejtsük, hogy nagyrészt kis hazánk Szalai Ádámjának köszönhetően, aki kétszer is bevette hálójukat.  Zsinórban ez volt a harmadik zakójuk, és immár trénerük Sandro Schwarz rendelkezik a Mainz történetének legrosszabb győzelmi mutatójával. 

Mainz 05#ger-mainz_05#5

Pocsék teljesítményük miatt megrekedtek az osztályozó helyet érő 16. helyen és semmi nem utal rá, hogy pénteken fognak onnét elmozdulni. Meglepő ugyan, de a Hertha rendelkezik az egyik legjobb kapura lövés/gól statisztikával, hiszen majdnem minden 6. lövésükből betalálnak, így a liga talán legrosszabb védelmének feltörése egyáltalán nem tűnik lehetetlen küldetésnek.

Tudtad?

  • A Mainz a legutóbbi 10 meccsén egyaránt minimum 2 kapott
  • A Mainz 17 meccse nyeretlen idegenben
  • A Hertha legutóbbi 8 meccséből csak 1-szer kapott ki
  • A Hertha 4 meccs óta veretlen
Hertha - Mainz
hatharom.com
Hertha nyer
@2.00
Fogadási határidő: 20:30
[2544112] 2018-02-16 20:30:00 Hertha Berlin - Mainz 05x;
239384