NB I

10 millió eurós légiósválogatott épült Felcsúton

  • ivan
megosztom

Február 15-ével lezárult az átigazolási piac Magyarországon is, így a csapatok kerete nagyjából már változatlan marad a tavaszi rajtig. Lássuk kik voltak a legaktívabbak és ki számít jelenleg az NB I legpiacképesebb focistájának.

Két héttel az európai zárás után Magyarországon is véget ért a téli átigazolási időszak, így mostantól a klubok csak olyan játékosokkal köthetnek szerződést, akik szabadon igazolhatók és jelenleg nincs érvényes megállapodásuk egyetlen klubbal sem. Lássuk, hogy az NB I csapatai közül kik voltak a legaktívabbak és milyen játékosokkal sikerült erősíteniük tavaszra.

Az őszi bajnok Ferencvárosnál viszonylag csendesen telt a transzferidőszak, a zöld-fehérek lepasszolták a partvonalra került Bognár Istvánt, viszont kölcsönbe visszatért a klubhoz a Legiától Nagy Dominik és a szerb Dejan Georgijevics személyében újabb játékossal bővült a középpálya. A Fradi kerete jelenleg a legértékesebb az NB I-ben, Thomas Doll kezei alatt egy 14,55 millió eurót érő garnitúra dolgozik.

A bajnokaspiráns Videotonnál nagyobb volt a játékmozgás. A fehérváriak robbantották az egyik legnagyobb átigazolási bombát Huszti Szabolcs megszerzésével, a magyar középpályás mellett a macedón válogatott Boban Nikolov és a szerb válogatott Sztefan Scsepovics is erősítést jelenthet. A távozók oldalán több korábbi meghatározó játékost is találunk, a válogatottban is megforduló Fejes András Paksra, a nyáron érkező Ezequiel Henty pedig Felcsútra igazolt.

A 3. helyen telelő Debrecenhez nem érkezett új játékos és kulcsember sem távozott, a Loki kerete a 7. legértékesebb jelenleg a mezőnyben, ha pusztán ebből indulunk ki, a dobogós helyezés komoly fegyvertény.

A Budapest Honvéd elküldte Bobál Gergelyt, Csábi Mihályt és Akeem Latifut, míg az érkező oldalon a kosársztár Toni Kukoc rokonát, Heffler Tibort és Tomás Kosút nevét találjuk.

A nevek alapján jól erősített a Vasas, amely Barczi Dávid, Csiki Norbert, Egerszegi Tamás és Laczkó Zsolt szerződtetésével harcolná ki a biztos bennmaradást. Az újonc Balmazújvárosnál sokadik lehetőségét kapja a szebb napokat megélt Rudolf Gergely és szintén Nyíregyházáról került vissza az NB I-be Véber György kedvenc támadója, Harsányi Zoltán.

És akkor térjünk át az átigazolási időszak legaktívabb csapatára, a Puskás Akadémiára. A fiatal magyar tehetségek kinevelését küldetésének tekintő klub négy külföldi játékossal erősítette meg a keretét. A Videotontól kölcsönvett Henty-t már említettük, rajta kívül érkezett Denis Klinar az Olimpija Ljubjanától, Dejan Trajkovski a holland Twentétől és Vega Martínez az uruguayi River Plate-től.

A fenti négy játékos 2,5 millió euróval dobta meg a Puskás Akadémia keretének értékét, amely immáron 10 millió euró felett jár. Felcsúton jelenleg 28 fő tartozik az egyes csapat keretéhez, a légiósok aránya pedig 43 százalékot tesz ki, ami az egész NB I mezőnyében a legmagasabb mutató.

 

Csapat / játékosok száma/ átlagéletkor/ légiósok száma/ a keret összértéke / átlagos értéke egy játékosnak

A játékosok rangsorában nem történt változás, a télen érkező új játékosok közül senki sem tudott bekerülni a legértékesebbek élmezőnyébe. A magyar élvonal jelenlegi legértékesebb focistája Kenny Otigba, őt Marko Scsepovics és Davind Lanzafame követi. A TOP10-ben három magyar játékost találunk, Otigba mellett a góllövőlistát vezető Varga Roland és a Varsóban kudarcot valló Nagy Dominik piaci értéke is 1 millió eurót tesz ki.

Forrás: transfermarkt.de

A NB I első tavaszi fordulójára a következő hétvégéig kell várni. A nyitókörben többek között Videoton-Vasas és Fradi-Honvéd rangadókat rendeznek, a meccsekre pedig már lehet fogadni az állami irodában is.

   
  1 x 2
Mezőkövesd - Puskás Akadémia 2.80 3.15 2.45
Videoton - Vasas 1.35 4.65 8.25
Paks - Diósgyőr 2.25 3.20 3.10
Debrecen - Balmazújváros 1.50 4.00 6.25
Újpest - Haladás 1.75 3.50 4.50
FTC - Honvéd 1.65 3.55 5.00
Szerinted melyik csapat nyeri az NB I 2017/18-as szezonját?x;
239099

(forrás: transfermarkt.de; külső borítőkép: pfla.hu )

megosztom