Bajnokok Ligája

Tegnap még a Real Madridot temettük, ma már a PSG gyászbeszédét hallhatjuk

  • varin

0-1-nél nagyon jól kereshetett, aki hitt a Real sikerében, míg most a PSG teheti gazdaggá a fogadókat.

Noha sokáig úgy nézett ki, hogy a PSG már Madridban képes lesz olyan eredményt elérni, amely nagyon közel sodorja őket a Real elleni továbbjutáshoz, ám Zinedine Zidane csapata nem csak megfordította, de végül 3-1-re meg is nyerte a szerda esti csúcsderbit. Hiába ért tehát a 45. perc környékén 4-5-szörös pénzt a címvédő továbbjutása, a felek úgy randevúznak márciusban a francia fővárosban, hogy Emery csapatának sikere fizet bőségesen 3-as odds felet fizet. 

Oddsok a továbbjutó csapatra
PSG Real Madrid
3.40 1.33

És bizony a látottak alapján joggal merül fel nagyon sokakban az unalomig ismételt kérdés, vagyis hogy

lehet-e egy Ligue 1-ből BL-t nyerni, fel lehet-e készülni egy Metz vagy egy Toulouse kiütésével a Real Madridra?!

A válasz a párizsiak játékát látva azért egyértelműnek tűnik, miként az is, hogy ha dúsgazdag arabok világsztár csapatot szeretnének Párizsban, akkor bizony egy Emerynél jobb edzőre van szükségük.

A lesajnált, eltemetett Real Madrid tehát lényegesen jobban játszva tudta 3-1-re legyőzni hazai pályán a BL-favoritnak kikiáltott franciákat, a kétgólos előny pedig ezen a szinten óriási jelent.

Hogy mást ne mondjunk, 2004 óta nem fordult elő olyan, hogy a Real Madrid minimum kétgólos hazai sikerrel nyitott az egyenes kieséses szakaszban, majd végül elbukta a továbbjutást. Másfél évtizede a Monaco tudta kiütni a blancókat, azt megelőzően viszont 1980-ig kell visszatekintenünk hasonló blamára.

Fotó: Managing Madrid

A bukmékerek egyébként valószínűsítik, hogy Neymarék "otthon tartják a három pontot" a visszavágón, hiszen a hazai sikerre csupán 1.80 körüli szorzót fizetnek a bukik, ám a továbbjutás az irodák szerint így sem lesz meg.

Ami a végső sikert illeti, a PSG szorzója nem nőtt meg radikálisan, csupán 9.75-ért tehetjük végső sikerüket, a Real viszont a bukiknál is bejelentkezett a trófeáért.

Oddsok a végső győztesre
   
Manchester City 3.75
Barcelona 5.75
Real Madrid 6.00
Bayern München 6.00
PSG 9.75
Liverpool 10.50