Európa Liga

Két duplázós tippünk is van a Lyon meccsére

megosztom

Mindkét együttes bele-belefutott a késbe az utóbbi hetekben, de csütörtökön a hazaiak hagyhatják el győztesen a pályát.

A hosszú szünet után végre folytatódik Európa második legrangosabb kiírása is, és immár a legjobb 16-ba kerülés a tét. A franciák három csapattal képviseltetik magukat, és mostani cikkünkben a Lyon - Villarreal párharcot vesszük górcső alá, amelynek kezdőrúgása 21:05-kor lesz a Groupama Arenában. (nem, sajnos nem a Fradiéban)

1x2    
Lyon Döntetlen Villarreal
1.90 3.35 3.95

Papíron az egyik legkiegyensúlyozottabb párosítás ez, amit láthatunk a továbbjutásra adott oddsokból is. A     egálra, szám szerint 1.84-re szabta meg egyik, illetve másik alakulat sikerét. Nos, ez nem véletlen, ugyanis mindkét csapat a saját ligájának első harmadában helyezkedik el, azonban hullámvasutaznak az egész szezonban. Önbizalomban nehéz elképzelni, hogy a toppon vannak, hiszen egyaránt frissen elszenvedett zakóból érkeznek, persze a kupamentalitás az teljesen más.

Az EL-csoportkör tekintetében a Lyon csak a második helyet tudta megszerezni, míg a Sárga Tengeralattjáró behúzta a sajátját, igaz rendkívül sűrű volt az állás, hiszen három pont választotta el az első hármat.

A csütörtöki csatára talán a Lyon érkezik egy fokkal rosszabb passzban, mivel a legutóbbi 5 meccsükből 3-at buktak, és ezzel visszacsúsztak a tabella 4. helyére. Bruno Genesio mesternek akadt dolga bőven, elsősorban a lyukacsos védelmet kell befoltoznia, mivel 11 gólt engedtek ellenfeleiknek az imént említett periódusban, ami valljuk be nem topcsapathoz méltó teljesítmény.

Az aggályokat kicsit csillapítja, hogy az Európa Ligában komoly tapasztalatuk van, ráadásul kifejezetten jól futnak hazai pályán, hiszen 8 meccs óta veretlenek és ebből 6-ot be is húztak - viszont ebből csak egyszer úszták meg kapott gól nélkül!

Minőségileg tagadhatatlanul jobbak a hazaiak, ha megtalálják az egységet, nem lesz esélye a vendégeknek. fotó: archív

A formát tekintve egy nüansznyit nagyobb önbizalommal érkeznek a spanyolok, hiszen legutóbbi 6 tétmeccsükből négyet megnyertek, köztük egy óriási 1-0-ás diadallal a Real Madrid otthonában. Valami mégis elromlott az utóbbi hetekben, a sokkal gyengébbnek számító ellenfelektől elszenvedett két elveszített meccsről érkeznek.

Villarreal#esp-villarreal#5

Hiányzók tekintetében az OL áll jobban, az ex-unitedes Rafaelt leszámítva mindenki a mester rendelkezésére áll, aki valószínűleg rotálni fog a hétvégi Rennes-nel szemben elszenvedett 2-0-ás zakót követően. Visszakerülhet a kezdőbe a holland sztártámadó, Memphis Depay is, aki a legutóbbi bajnokin csak a padon kezdett. A Villarreal Andrés Fernández, Sansone, Semedo és Bruno nélkül utazott a Rhone megyei városba, Roberto Soriano játéka pedig egyelőre kérdéses, tehát Javi Calleja trénernek nehezebb dolga lesz a kezdő tizenegy összeállításában.

Mindent összevetve a több rutinra, de főleg a kupában való hazai remekelésre alapozva a Lyont nyeretjük a párharc első meccsén, akiknek olyan mesteri támadó szervezi a játékukat, mint a bajnokságban 16 gólnál járó Fekir. Ha Genesio a szintén rendkívül gólérzékeny Depay-jal és Marianóval küldi pályára akkor egy 39 bajnoki gólnál járó trióval néz majd szembe a Villarreal védelme.

Amennyiben valóban előnnyel utazhatnak a visszavágóra, akkor @1.90-es megtérülést várhatunk, jó tippnek véljük továbbá a mindkét csapat lő gólt + gólszám 2.5-nél több opciót, amelyre @2.15 jelenleg a szorzó.

[2680989] 2018-02-15 21:05:00 Lyon - Villarrealx;

 

megosztom