Bajnokok Ligája

Temessük a Juventust vagy csapjunk le egy remek szorzóra?

  • varin

A némileg túlzónak tűnő oddsok azt mutatják, az Öreg Hölgy nem jut be a legjobb nyolc közé.

Ahogyan azt várni lehetett, a Manchester City már az első mérkőzésen pontot tett a BL-párharc végére, ám a Juventus-Tottenham derbi talán kicsit a várakozásokkal szembement. A 2-2-es végeredmény egyértelműen az angolokat sodorta jobb helyzetbe, ám az már közel sem tűnik annyira biztosnak, hogy Kane-ék valóban annyival esélyesebbek, mint azt az oddsok mutatják.

Oddsok a továbbjutásra
Juventus Tottenham
3.07 1.37
Nemzetközi fogadóirodák átlagszorzói

A nemzetközi bukiknál ugyanis 3-3.25-ös szorzóval tehetünk pénzt arra, hogy az Öreg Hölgy fordít a kedvezőtlen helyzetén és végül továbbjut a londoni gárdán. Ne feledjük el azt sem, hogy a visszavágóra már felépül Paulo Dybala és Blaise Matuidi is, márpedig különösen az argentin elképesztően sokat számíthat majd a Wembley Stadionban.

A közelmúltban nem sok olyan hasonló példa akad, hogy a torinóiaknak a hazai döntetlent követően idegenben kellett kivívniuk a továbbjutást, de alighanem a 2016 márciusi nyolcaddöntő még élénken él az olaszok emlékezetében. Ekkor a Bayern 55 perc elteltével már 2-0-ra is vezetett az olasz iparvárosban, majd a 2-2-es végeredményt követően Pogbáék a 73. percig vezetni tudtak Münchenben 2-0-ra. Thomas Müller végül a 91. percben egyenlített és a hosszabbításban behúzták a találkozót a bajorok - látható tehát, hogy nem reménytelen akkor sem a helyzet a Juve számára, ha hátrányból kell indulniuk.

Fotó: Fox Sports

Az viszont már aggódásra adhat okot az olasz fanatikusok körében, hogy utoljára a 2002/03-as idényben fordult elő olyan, hogy a Juventus úgy jutott tovább az egyenes kieséses szakaszból, hogy hazai pályán nem tudott nyerni - ekkor a Barcelonát ütötték ki Del Pieróék.

Ami a Tottenham együttesét illeti, mondani sem kell, hogy ilyen sokáig még soha nem jutottak a Bajnokok Ligájában, ráadásul idén mindhárom BL-találkozójukat 3 lőtt góllal nyerték meg, ami elméletileg azt jelenti, hogy Higuaínéknak is legalább ennyiszer be kell majd találniuk a Wembley-ben.

A visszavágót március 7-én rendezik.

[2680949] 2018-03-07 20:45:00 Tottenham Hotspur - Juventusx;