Bulvár

Van rosszabb a Fradi-csirkénél - íme a sportvilág leggázabb kabalái

Címkék:

Kigyúrt búza, beszívott fa, agresszív napocska - akad minden a legrosszabb kabalák versenyében.

A 2017-es év egyik leghumorosabb témáját a vadiúj Fradi-csirke, pardon... Fradi-sas szolgáltatta, amely rekordgyorsasággal érte el a közutálat tárgyát. Az alább látható kabalaállat kétségtelenül nem sikerült a legjobban, ám a sporttörténelem legrosszabb kabalaállatait még így sem közelíti meg. Lássuk, a shortlist.com listájára mely bábuk fértek fel.

Fotó: nso.hu

Ez az agresszív napocska itt lent a skót Partick Thistle csapat új kabalaégitestje. Az összenőtt szemöldökű gyilkos teletubbie-t a klub egyik szurkolója álmodta meg valószínűleg egy átmulatozott éjszakát követően, ám érthető módon a szurkolók tetszését nem nyerte el.

Fotó: Metro

Az itt látható mosogatógép vagy mosogatógép-tabletta (erről még folynak a viták a fanatikusok között) a 2012-es Helsinki Atlétikai Európa-bajnokság kabalaállata volt. Ez talán még a borzalmasak közül az egyik legjobb, ennél utunk csak a pokol mélyebb bugyraiba vezet.

Fotó: shortlist.com

Az elmúlt években komoly címer- és mezszínviták alakultak ki Cardiffban, a csapat volt piros-fehér, kék-fehér is, de egy dolog állandó volt: a címerben egy piros sárkány, illetve a Bluebirds becenév. Na, ezek után sikerült valamelyik OKJ-t végzett marketingesnek kitalálnia a Bartley Blue nevű szuperhőst, akit bármikor eladhatnánk Walesben egy jól szituált luxusprostinak.

Fotó: shortlist.com

Az amerikai Delta Statie Universityn is jár a pacsi a reklámszakmával foglalkozóknak, és a kabalabábú megalkotása a kisgyermek arcán is látszódik, hogy mekkora kolosszális ötlet volt. Mert miért is ne adjunk egy morcos uborkára bokszkesztyűket? De tényleg... miért ne?

Fotó: shortlist.com

Most kaptuk a telefont, hogy eltűnt a Spongyabob egyik főszereplője, Csillag Patrik. Ám mindenkit megnyugtathatunk, a szereplő épen és sértetlenül előkerült, méghozzá a Southend United FC kabalaállataként.

Fotó: shortlist.com

A hajbeültetés fontos dolog bizonyos életkor felett és kegyetlen gének esetén, jól tudjuk ezt mi is, illetve Wayne Rooney is. De most már ismeri a felnőtt férfiak problémáját Fuleco, aki a 2014-es világbajnokság egyik figurája volt. Jobb esetben csak hajbeültetésről van szó, rosszabb esetben viszont kapott egy baltát a koponyájába is szétnyílt szegénynek a feje.

Fotó: shortlist.com

Ha nagyon elfogyna a pénz Michael Bay kasszájából, a Transformers filmekhez tudnánk egy tökéletes szereplőt, aki nem más, mint Kalapácsfej, a West Ham United kabalafigurája. Alighanem még Megan Fox is elcsábulna a daliás úriember láttán.

Fotó: shortlist.com

A Stanford Cardinal kabalafájáról valamiért nekünk elsőre Törcsi jutott eszünkbe a South Parkból, de sok közös aligha van a két figura között - leszámítva a vicces cigik számát.

Fotó: shortlist.com

Vékony a jég az RB Leipzig kabalája kapcsán, hogy ez most egy jól sikerült, vagány bika vagy egy szexuális bántalmazásért sokszorosan elítélt perverz állat.

Fotó: shortlist.com

Megmondjuk őszintén, a valenciai denevér nálunk sokkal közelebb van az überkirály mascotok táborához, mint a gázokéhoz. Van szárnya, kellően kitágultak a pupillái, kellemesen beteg a feje, a sportszár sem maradt el. Jár a sör a Mestallába!

Fotó: shortlist.com

Búzának öltözni elég divatos lett manapság a fiatalok körében (mármint sajnos nem úgy, ahogy az alábbi képen). A Wichita State kabalállata, WuShock is szeretettel hódol ennek a hobbijának, ráadásul kellőképpen ki is gyúrta magát.

Fotó: shortlist.com

És végezetül következzen a verseny egyértelmű győztese, az Orlando Magic kabalája, Stuff. A rózsaszín szárnyú sárkánynak sok hibája van, többek között, hogy elfelejtette kifújni az orrát.

Fotó: shortlist.com

És ti melyikre szavaztok, melyik a leggázabb kabala mind közül? Netán van esélye ebben az erős mezőnyben is a Fradi-csirkének?

Forrás: shortlist.com