Bajnokok Ligája

Pokoli izgalmak várhatók az első nyolcaddöntős derbin

megosztom

A Juventus és a Tottenham meccsei alighanem 180 percig kiélezett küzdelmet hoznak majd.

Torinóban és Bázelben kezdődik meg a Bajnokok Ligája idei egyenes kieséses szakasza, ám a Basel-Manchester City mérkőzéssel ellentétben a Juventus-Tottenham matchupban nehéz lenne igazán egyértelmű favoritot kikiáltani. Noha az Öreg Hölgy csodálatosan szerepel Olaszországban, kérdéses, hogy ez mire lesz elég az egyik legjobb angol klub ellen.

   
Juventus Döntetlen Tottenham
2.18 3.10 3.50

"Nem hasonlítható a mi történelmünk a Juventuséhoz, ők már mindent megnyertek, amit lehet, egy igazi világhírű sztárcsapat. Nekünk csak célunk lehet elérni az ő szintjükre és hogy ezen az úton pontosan hol is állunk, azt részben talán már kedden este megtudhatjuk" - nyilatkozta nagyon udvariasan Mauricio Pochettino, a Tottenham mestere.

A Spurs egyébként rangadókon elért jó eredményekkel utazik az olasz iparvárosba, ám teljesítményüket némileg árnyalja, hogy az utolsó nyolc meccsükből csupán kettőt nyertek, és a Juvénál lényegesen gyengébb kvalitású gárdák is kibabráltak a londoniakkal. Jó hír lehet azonban az argentin trénernek, hogy Toby Alderweireld sérülését leszámítva mindenki hadra fogható és még a frissen szerződtetett Lucas Moura is készen áll a játékra.

Mint arról tegnap beszámoltunk, odaát már lényegesen több a kérdőjel, elsősorban a védelem összetételét illetően, de még az sem biztos, hogy az előzetesen jósolt 4-3-3-as felállásban ki is lesz a támadó Mandzukic és Higuaín mellett.

Max Allegri csapata 16 veretlen és 11 zsinórban megnyert találkozót követően lép pályára

, ám azt jól tudják Torinóban is, ez a Tottenham nem éppen Bologna vagy Sassuolo.

[2680941] 2018-02-13 20:45:00 Juventus - Tottenham Hotspurx

"Megállítani Harry Kane-t egy az egyben gyakorlatilag lehetetlen, egy egész csapat kell hozzá - úgy érzem, ez lehet a siker kulcsa. Emellett azonban figyelnünk kell a többi támadóra is, hiszen képesek egyszerre négy szenzációs gólvágót is pályára küldeni, így butaság lenne azt gondolni, hogy csak Kane nyerheti meg számukra a meccset" - puffogtatta a közhelyeket a hazaiak védője, Giorgio Chiellini.

Allegri viszont ahelyett, hogy dicsérte volna az ellenfél játékosát, inkább sajátját méltatta. "Még úgy is, hogy Kane egy remek játékos, bármikor Pipitát választanám, nem is kérdés!" - reflektált Max arra, hogy ki a jobb támadó, Kane vagy Higuaín.

"Ez egy 180 percig éles párharc lesz, nem lankadhat a figyelmünk egy másodpercre sem. Ismerjük viszont a gyengeségeiket, amelyeket ki akarunk használni. Meglátjuk még, hogy milyen hozzáállással megyünk ki a mérkőzésre, sok függ a csapatom összetételétől is" - mondta az olasz sikeredző.

Fotó: Twitter

Tény, hogy a Spurs idegenbeli formája nem túl acélos, miként az is, hogy megnyerték az utolsó hét BL-meccsükből egy kivételével mindet. Az Öreg Hölgy viszont nem parádézott igazán a legrangosabb kupasorozatban, 11 pontjuk mellé csak 7 gólt lőttek, amely a legkevesebb a továbbjutó csapatok között.

Az olaszok taktikájától távolról sem idegen, hogy az első mérkőzésen kontrajátékot játsszanak és akár egy 0-0-t is aláírjanak, de valószínűleg a Spurs sem támad majd fejvesztve. Noha szenzációs támadók sorakoznak mindkét oldalon, nem véletlen, hogy az under 2.5-re csupán 1.55-ös szorzóval fogadhatunk. Nehéz jó tippet megfogalmazni erre a találkozóra, véleményünk szerint 1-0 körüli eredmény várható, ami 6-szoros oddson fogadható a    -nál, míg ha kicsit kibővítjük a lehetőségeinket és azt mondjuk, hogy nyernek Pipitáék, de nem lesz 4 gól, 2.60-szoros pénz ütné a markunkat.

[2680941] 2018-02-13 20:45:00 Juventus - Tottenham Hotspurx;
megosztom