Darts

Nyolcszoros pénzt fizet a világbajnok kiesése

  • Cesc18

Két vereséggel kezdte első Premier League-szezonját Rob Cross, vajon sikerül kimásznia a gödörből a vb címvédőjének?

Február 1-jén Dublinban egy megújult mezőnnyel elrajtolt a 2018-as Premier League-szezon. Két fordulót követően az utolsó négy helyen a négy újonc áll, ami jól mutatja, hogy mennyire nehéz felvenni a PL ritmusát, ám azt azért nem lehet mondani, hogy gyengén dobtak volna, leszámítva talán a regnáló világbajnok Rob Crosst, aki egyelőre mélyen a tavaly mutatott tudása alatt teljesített. Pedig a bukmékerek bíztak benne, a nyitány előtt Michael van Gerwen után a legesélyesebb játékosnak tartották a PL-címre - mostanra ez már nincs így, Gary Anderson és Peter Wright végső sikerére is kevesebbet fizetnek. 

Whitlock komoly verést osztott ki a vb-címvédő Crossnak. - Fotó: skysports.com

Cross debütáló meccsén Van Gerwentől kapott ki, ami abszolút belefér, a múlt heti Simon Whitlock elleni 7-1-es zakó azonban már jelzésértékű, hogy valami nincs rendben a 2017-ben meteorként berobbanó angolnál. 

"Voltage" egyelőre minden tekintetben alulmúlja magát: az egy dolog, hogy még nem nyert meccset, ám a -11-es legarány, a 93 körüli összátlag és a 20%-os kiszállózás nem egy világbajnokhoz méltó szint. 

Ha megnézzük a szintén újonc és szintén nullapontos Mensur Suljovic teljesítményét, akkor ő éppen az ellentéte, hiszen az osztrák igen minőségi játékkal veszítette el mindkét meccsét 7-5 arányban. 

Óriási hiba lenne leírni Crosst, de az biztos, hogy egyelőre komoly csalódás amit mutatott és azt sem szabad elfelejteni, hogy nem egy játékos bicskája tört már bele a Premier League-be. Ugyanakkor valahol érthető a visszaesés, hiszen immáron jóval nagyobb a médiafigyelem rajta. Rengeteg ideje van még azonban a felzárkózásra, ugyanis a kilencedik héten, azaz hét forduló múlva búcsúzunk csak el két játékostól.

De azért kíváncsiságból megnéztük, hogy jelenleg mit fizetnek Cross kiesésére.

Ha valaki nem hisz az angol feltámadásában, akkor igen vaskos, 8.00-as oddson fogadhat ellene. Érdekes, hogy jelenleg például a derék- és hátproblémákkal küzdő, ám de már egy győzelemmel rendelkező Gary Anderson kiesésére is nagyobb esélyt látnak (6.50), illetve a bukik szerint az eddig veretlen Michael Smith és Simon Whitlock is nagyobb sansszal búcsúzik, mint Cross. A legbiztosabbra Gerwyn Price kiesését veszik (1.66), amivel nehéz vitatkozni, még ha a walesi eddig szépen helyt is állt.

Ki esik ki?
Gerwyn Price 1.66
Mensur Suljovic 2.20
Daryl Gurney 3.50
Simon Whitlock 4.50
Michael Smith 6.00
Gary Anderson 6.50
Rob Cross 8.00
Raymond van Barneveld 13.00
Peter Wright 26.00
Michael van Gerwen 251.00

Cross egyébként az előző hétvégén a UK Open-selejtezőjében már életjeleket kezdett mutatni, hiszen amíg az első három versenyen egyaránt a 128-as táblán búcsúzott, addig a legutóbbi három viadalon két elődöntőt és egy döntőt hozott össze és akadt olyan meccse, ahol a 110-es átlagot kóstolgatta. Természetesen ez össze nem hasonlítható egy Premier League-meccsel, de az önbizalmának nagyon kellett. 

Február 15-én, csütörtökön a harmadik forduló keretén belül Newcastle-ben vendégeskedik a mezőny, Crossra pedig egy Peter Wright elleni derbi vár, ami mindennek ígérkezik csak sétagaloppnak nem, hiszen a skót klasszis az előző körben Van Gerwen skalpját gyűjtötte be.

1x2    
Peter Wright Döntetlen Rob Cross
2.17 4.00 2.38