Bajnokok Ligája

Már az első meccsen eldöntheti a továbbjutás kérdését a City

A Manchester Citynek kedden Bázelben lesz jelenése a Bajnokok Ligájában.

Már az első meccsen eldöntheti a továbbjutást a City. - Fotó: Twitter

Kedden és szerdán a nyolcaddöntők első felének odavágóival folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei, az egyik legegyértelműbb mérkőzésre pedig Bázelben kerül sor, ahova a Manchester City látogat.

1x2    
Basel Döntetlen Manchester City
8.00 4.70 1.35

Merthogy az angol csapat bombaformában van, s klasszisokkal jobb, mint svájci riválisa. Pep Guardiola együttese az elmúlt tíz tétmeccséből nyolcat behúzott, szombaton például a 2016-ban angol bajnok Leicestert ütötte ki 5-1-re az Etihad Stadionban. Azon az összecsapáson a csapat első számú gólfelelőse, Sergio Agüero négy gólig jutott, míg a gárda esze, Kevin De Bruyne három gólpasszt osztott ki.

Jó formában vannak tehát a vendégek kulcsjátékosai, akik közül gyakorlatilag mindenki bevethető, hiszen biztosan már csak Benjamin Mendy és Gabrieul Jesus marad ki, ugyanis Fabian Delph, Leroy Sané és David Silva is visszatért, bár az előbbi kettő futballista vélhetően még nem lép pályára kedden. Ám olyan mély a manchesteriek kerete, hogy ezen játékos hiányát is simán elbírja, főleg a Basel ellen.

[2680942] 2018-02-13 20:45:00 Basel - Manchester Cityx;

A svájci bajnok ugyanis alig van játékban, mindössze másfél hete kezdődött a tavaszi szezon az Alpokban, az első meccsén pedig totálisan csődöt mondott a piros-kék együttes. A Basel ugyanis hazai pályán szenvedett 1-0-s vereséget a középmezőny elejéhez tartozót Luganóval szemben, igaz, szombaton javítani tudott, hiszen az utolsó előtti Thun otthonában győzött 2-0-ra. A csapatból ugyanakkor Germano Vailati és Luca Zuffi sérülés miatt kimarad, kettejük közül pedig főleg utóbbi hiánya okozhat problémát.

A felek között óriási a tudásbeli különbség, s mivel a City biztosan nem tartalékol majd, igen komoly esélye van arra, hogy akár már az első mérkőzésen eldöntse a továbbjutást kérdését. Ugyan a Basel a hatból négy csoportmeccsét is behúzta, köztük a Manchester United elleni hazai ütközetet is, Guardioláék az ilyen kaliberű meccseken idén még nem hibáztak, még idegenben sem, hiszen például Nápolyban is 4-2-re nyertek.

A fogadóirodák szerint is borítékolható a vendégek sikere, mivel háromesélyben a     mindössze 1.35-szörös oddsot kínál a Cityre, a döntetlen 4.70-szeres, míg a hazai siker nyolcszoros pénzt érne. A bukméker ráadásul nem is rejti véka alá, hogy mekkora győzelemre számít, hiszen szerinte az 1X-re (@2.75) nagyjából ugyanannyi esély van, minthogy a vendégek legalább három góllal győzzenek (@3.00).

A gólokra nem fizetnek jól ugyanakkor az állami irodánál, hiszen a 2,5-nél több találatra mindössze a pénzünk 1.50-szeresét kapnánk vissza, viszont, ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.75-szöröse ütné a markunkat.