Bajnokok Ligája

Így vágunk neki a BL-párharcoknak - sérültek, eltiltottak

A legfontosabb hiányzója a Real Madridnak lesz, amelyből Neymar profitálhat hatalmasat.

Hosszú szünet után a héten folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei, négy nyolcaddöntős mérkőzést rendeznek meg kedden, illetve szerdán. A mérkőzésekkel külön is foglalkozunk majd beharangozó cikkünkben, de néhány szóban azért nem árt feleleveníteni, honnan is indul az egyenes kieséses szakasz.

   
  1 x 2
Juventus-Tottenham 1.95 3.20 3.90
Basel-Manchester City 8.00 4.70 1.35
Porto-Liverpool 2.90 3.30 2.30
Real Madrid-PSG 2.40 3.45 2.66

Két fontos játékosa, Dybala (28/17) és Cuadrado (20/4) nélkül kénytelen megvívni a Tottenham elleni párharc első felvonását a Juventus, ráadásul Max Allegrinek a védelemben is akadnak problémái, hiszen Barzagli (26/1) sem teljesen egészséges. Az olasz mester így vélhetően a 4-3-3-nak szavaz majd bizalmat, ám az még kérdés, hogy Higuaín és Mandzukic mellett Douglas Costa vagy Bernardeschi játszhat-e. Nincsenek viszont nagy gondjai Pochettino mesternek, hiszen Alderweireld (16/0) csupán a maródi, így kellemes problémákkal küzd a Tottenham mestere. A csapatok formájára különösebb gond nem lehet, a Juve sorra nyeri a meccseit, míg a Tottenham hosszú ideje veretlen. Más kérdés, hogy a Spurs az utolsó nyolc idegenbeli meccséből csupán hatot nyert meg. Mint látható, az első meccsnek egyértelmű esélyese a Juventus, és talán a 2-szeres odds nem is tűnik rossz befektetésnek, hiszen a hazai pálya és a rutin mellett a forma is az olaszok mellett szól.

 

Kérdezz minket kedden délután a BL-meccsekről vagy bármi másról. Ismét Tippmester válaszol a Hathármon!

Nem várja viszont igazán jó formában a Manchester Cityt a Basel együttese, amely a bajnoki címért folytatott versenyfutásban is komoly lépéshátrányban van a Young Boysszal szemben. A svájci gárdának ráadásul szerkezeti váltásokon is át kellett esnie, hiszen Manuel Akanji (28/2) távozásával és Luca Zuffi (27/4) sérülésével Wicky mester valószínűleg visszaáll a négy védős rendszerre. A túloldalon több kérdőjel is van, Mendy (5/0), Delph (21/1), Gabriel Jesus (27/10) sérültek, míg David Silva (27/5) és Leroy Sané (33/11) játékára a következő órákban kapunk majd választ. Azért ezzel együtt se lepődjünk meg nagyon, ha a City már a St. Jakob Parkban lezárja a nagy kérdéseket.

Nagyon sok a kérdőjel a Porto-Liverpool mérkőzésen, így a tétek megjátszásáig érdemes várni a hivatalos kezdőcsapatig. A portugáloknál Felipe (30/3) eltiltott, Marcano (32/4), André (20/2), Pereira (28/4), Aboubakar (33/26) pedig sérültek, ez pedig túl sok kérdőjel ahhoz, hogy biztosat mondjunk az esélyekre. Jürgen Klopp ezzel szemben csak Emre Cant (32/5) kénytelen nélkülözni, Joe Gomez (26/0) játékára jó esély van. Kacifántos, nehezen tippelhető mérkőzés lesz, annyi szent!

Fotó: goal.com

És ha már nehezen tippelhető mérkőzések, íme az iskolapélda. A Real Madrid-PSG kétségtelenül az elmúlt évek, de akár évtizedek legnívósabb nyolcaddöntős párharca, bármelyik csapat is búcsúzik, az óriási fegyvertény lesz a győztes félnek. Hiányzók terén komoly gondjai lesznek a Real Madridnak, hiszen az eltiltott Dani Carvajal (26/0) helyén vagy Hakiminek vagy Nachónak kell majd fognia a bombaformában lévő Neymart, márpedig ez nem tűnik fair küzdelemnek. A PSG klasszisai ráadásul pihentebbek is, hiszen Emery mester a Toulouse ellen Thiago Silvát, Verrattit, Kurzawát és Cavanit sem kezdette, igaz, utóbbit állítólag kisebb sérülés okán. Olyat azért nagyon régen láttunk, hogy Madridban egy BL-találkozón alig esélyesebb a Real...

2018-02-13;42
2018-02-14;42