Bajnokok Ligája

A szurkolók tüntetése meghallgattatott, fizethet a kapzsi klub

  • gb1

A novemberi Bajnokok Ligája párharcon történt a precedens értékű eset, az UEFA pedig a fanok mellé állt az ügyben.

Az UEFA a Bayern München szurkolók kompenzálására szólította fel hétfőn az Anderlecht együttesét. A novemberben lejátszott BL-meccsen a német rekordbajnok együttes szurkolói molinókkal tüntetve, és hamis 100 eurósokat a pályára szórva fejezték ki csalódottságukat a magas jegyárakkal kapcsolatban. A belgák 100 eurót kértek fejenként a drukkerektől, ami nemzetközi szinten is kirívóan magas összegnek minősül.

"Ki lett végre elégítve a kapzsiságotok?" - állt a bajor szurkolók transzparensén. fotó: onefootball.com

Decemberben a bőrnadrágosok edző-legendája is bevédte a fanokat, és a következőt nyilatkozta az ügy kapcsán: "A szurkolók nem engedhetik meg ezt maguknak. Ezzel gyakorlatilag arra kérik őket, hogy maradjanak otthon. Ez így nem ok.

Elérhető áron kell tartani a jegyeket, mivel szükségünk van a szurkolókra. A hangulat nélküli meccsek rosszat tesznek a focinak.

A bajnoki címvédő belga csapatnak 15 napot adott a szervezet, hogy egyénenként 30 euró kompenzációt fizessenek meg a meccsen részt vett németeknek. Más kérdés, hogy az ominózus meccs után az UEFA 20.000 eurós bírsággal sújtotta a Bayernt a tüntetésért - mégis a drukkerek érdekében történt mostani fellépés rendkívül szimpatikus fényben tünteti fel a szervezetet. A precedens értékű eset által talán a jövőben nem ismétlődik meg ez a fajta lehúzó mentalitás.

A Bayern München toronymagas esélyesként a Besiktas ellen folytatja szereplését a Bajnok Ligájában, továbbjutásukra @1.10-es szorzót kínál a    . Az oddsok alapján a Manchester City mögött ők a második legesélyesebb csapat a legjobb nyolc közé jutásra.