Szerencsejáték-ipar

Rekordtét a Super Bowlon, a bukik mégsem örülnek igazán

  • varin
megosztom

A Philadelphia overes győzelme nem igazán jött jól a nevadai bukiknak, persze sajnálni így sem kell őket.

Fotó: nfl.com

Ahogy azt a hatalmas feltett tétekből sejteni lehetett, idén sem maradt el a rekord a Super Bowlon, az 52. nagydöntő ismét megdöntötte a fogadási volumen csúcsát a Las Vegas-i bukmékereknél. A tavalyi 138.5 millió dolláros álomhatárt nagyon messze átugrotta az Eagles-Pats döntő, a nevadai jelentések szerint

idén 158.6 millió dollár értékben fogadtak a játékosok a tojáslabda fináléjára.

"Reménykedtem benne, hogy elérjük a 150 milliót, de ez messze túlszárnyalta az elvárásainkat. Persze egész héten reménykedtünk, hiszen hallottuk, hogy olyan sok hat számjegyű tét érkezik be, amely soha korábban. Szenzációs ez a szám" - nyilatkozta Mike Lawton, a Nevada Gaming Control Board analitikusa.

Az eredmények természetesen fogadóirodánként változnak, miként az is, hogy melyik buki hogyan zárta a minneapolisi nagydöntőt. Összességében azért elmondható, hogy a hatalmas feltett tétek ellenére nem kaszáltak az irodák, sőt sokan örültek, ha átlépték a nullszaldót.

"Amikor véget ért a mérkőzés, azt hittem, 1991 óta elkönyveljük majd a harmadik veszteséges Super Bowlunkat. A Philadelphia Eagles sikere nagyon fájt a legtöbb bukmékernek, annak ellenére is, hogy a szünetben nagyon sokan megfogadták a szokásos Tom Brady-mágiát, amely mind a feltett tét, mind a profit tekintetében segített nekünk" - mondta az egyik nevadai iroda alelnöke, Jay Rood.

A 158.6 milliós tétre ennek köszönhetően mindössze 1.17 milliós profit, azaz 0.7% jutott, amely a legkevesebb a 2011-es döntő óta, amikor a Packers legyőzte a Steelerst. Ekkor az irodák csak 724 ezer dollárt tettek zsebre a 87.5 millió feltett tét mellett.

Az idei nagydöntő számaira az is elmondható, hogy a nagy fogadók alakították a bukmékerek sorsát. Ahol a nagy játékosok az Eaglesre fogadtak, ott mínuszban zártak az irodák, viszont a bukik többsége minimális pluszban zárta a mutatókat, amely azért az összképet pluszba borította.

Melyik csapat nyeri az 53. Super Bowlt?
New England Patriots 6.00
Green Bay Packers 10.00
Philadelphia Eagles 10.00
Pittsburgh Steelers 11.00
Minnesota Vikings 15.00
Dallas Cowboys 17.00
Atlanta Falcons 19.00
Los Angeles Rams 19.00
megosztom