Bulvár

Senkinek sem kell a tízmilliárdos lottónyeremény

Címkék:

Ausztráliában rekordot döntött a ki nem váltott legnagyobb nyeremény összege. Pedig sokan próbálkoztak!

Te mire költenél 14 milliárd forintot, ha esetleg nyernél a lottón? Alighanem egy ilyen kérdésen már mindenki elgondolkozott legalább egyszer. Valószínűleg így tett az az ausztrál játékos is, aki néhány héttel ezelőtt 55 millió dollárt kaszált a Powerballs nevű játékon, ám nyereményét azóta sem vette át. Ezzel egyelőre bekerült az ország rekorderei közé, mint a legnagyobb át nem vett lottónyeremény csúcsa.

Fotó: 9news.com.au

"Sokan próbálkoztak kiváltani a nyereményt, de természetesen szelvénnyel egyikük sem rendelkezett. Volt, aki azt mondta, hogy véletlenül kidobta a szemétbe a szelvényt, míg más nemes egyszerűséggel azt próbálta elhitetni velünk, hogy a szél kifújta a szelvényt az autójából, esetleg a kutya megette a szelvényt" - nyilatkozta a lottóhatóság szóvivője.

Érdekesség egyébként, hogy például a magyar lottóval ellentétben, itt nem évül el a szerencsés nyereménye, még tíz év múltán is jogosult lesz annak felvételére.

2012 óta Ausztráliában hat olyan nyertes szelvény volt, amelyet még mindig nem váltottak ki, pedig legalább egymillió dollárt ér. A mostani 55 millióst megelőzően 2014-ben egy kétmilliós szelvény tartotta a rekordot, ám az akkori csúcs nagyon sokszorosan is megdőlt.

Ha tehát netalántán Ausztráliában jártál az elmúlt hetekben és feladtál egy lottót, érdemes ellenőrizni a számaidat.