Német foci

Erre fogadunk a Bayern-Schalke rangadón

Tedescóék a három pontért mennek Münchenbe, ehhez viszont kisebb csoda kéne - a gólváltásban azonban bízhatunk.

Szombaton 18:30-kor a remek idényt futó, azonban mostanában akadozó Schalke a címvédő német rekordbajnok otthonába látogat. A bajorok immár 32 meccse veretlenek a Bundesligában a saját közönségük előtt, így óriási meglepetés lenne, ha vendég sikerrel zárulna a derbi, ráadásul a királykékek lassan 10 éve nyertek legutoljára a bőrnadrágosok otthonában.

1x2    
Bayern Döntetlen Schalke
1.22 5.50 12.00

A Bayern München idén ellenfél híján masíroz a 28. Bundesliga címe felé, hiszen legközelebbi opponenseik lemaradása győzelmük esetén 18 pont, ami aligha behozható a fennmardó fordulókban. Ez persze magában hordozza azt a veszélyt is, hogy idő előtt elvesztik motivációjukat a pirosak sztárjai. A bajnokság tétje az üldözők számára tehát a BL indulást érő helyek megszerzése marad, amiért viszont óriási versenyfutás várható, hiszen jelenleg öten vannak öt ponton belül a bajorok mögött.

Lewandowskiék páratlan hazai menetelése Európa szerte szenzációszámba megy, hiszen egy remi mellett kilenc győzelem virít, átlagban több mint három lőtt gól viszont kevesebb, mint egy kapott a mérleg.

Lewa újabb Aranycipője aligha lehet kérdéses, 18 gólnál jár míg legközelebbi üldözője 11-nél. fotó: archív

A vendégek fiatal edzőgéniusza, Domenico Tedesco, akinek sikerült stabilizálni a tavaly szenvedő brigádot, a bundesliga.com-nak a következőket nyilatkozta a meccs előtt:

Jupp Heynckes a példaképem. Ő egy fantasztikus tréner, akinek remek a hozzáállása, és mesterien kommunikál az egész csapatával.

A három pontért megyünk Münchenbe. Ha nem így lenne akkor akár maradhatnánk Gelsenkirchenben is és pihenhetnénk a saját ágyunkban." – tette hozzá kicsit humorizálva, azonban őszintén a Schalke mestere. Aggasztó lehet azonban, hogy a 2018-ban lejátszott eddigi négy Bundesliga meccsen összesen egy pontot sikerült összekaparniuk, és a hétközbeni kupameccsen sem brillíroztak, de végül 1-0-val kiejtették a Wolfsburgot.

Ugyan az előzmények alapján aligha lehet kérdéses a három pont sorsa, hiszen Jupp Heynckes gépezetére eddig nem találtak ellenszert az ellenfelek, amiben bízhatunk, és szépen kaszálhatunk vele az a királykékek gólja, hiszen már egyetlen találatukkal @1.80-as szorzót csíphetünk meg. Ráadásul

a Schalke az eddigi szezon tétmeccsein csak egyszer nem tudott gólt lőni, igaz az pont a bajorok elleni 3-0-s hazai zakó alkalmával történt.

A derbi egyik nagy kérdése, hogy a januárban hivatalosan is bejelentett transzfer, ami alapján Leon Goretzka nyártól a Bayernben folytatja, befolyásolja-e Tedesco döntését a kezdővel kapcsolatban. Amennyiben kihagyja a fiatal német középpályást, helyén Bentaleb kaphat helyet. További fájó pont, hogy az egyik alapember középhátvéd Matija Nastatic eltiltás miatt biztosan kihagyja a találkozót. A hazaiaknál szép lassan felépülnek a sérültek, azonban több kulcsfigura játéka továbbra is kérdéses, mint például Javi Martinezé és Thiagóé akik immár újra a csapattal edzettek. Boateng megfázással küszködik ezért Hummels mellett Süle kaphat lehetőséget, Müller a keddi kupameccsen szedett be kisebb sebesülést, Neuer pedig továbbra is lábközépcsont sérüléséből lábadozik.

A szombati derbin a bajorok a kezdőrúgástól kezdve nyomást helyeznek majd a Schalkéra, és akár újabb kiütéses siker is összejöhet, a szépítő találatban azonban magabiztosan hiszünk, így ajánljuk a mindkét csapat lő gólt + 2.5 gól fölötti opciót, amellyel @2.10-et kaszálhatunk, vagy a mindkét csapat lő gólt + hazait amire a     @2.40-et fizet.

[2544102] 2018-02-10 18:30:00 Bayern München - Schalke 04x;
239384