Premier League

A Tottenham az esélyes, de lesz keresnivalója az Arsenalnak

A Spurs az esélyese az észak-londoni derbinek, de Aubameyanggal és Mhitarjannal a fedélzeten az Ágyúsok is labdába rúghatnak.

Aubameyanggal és Mhitarjannal az Arsenal bőven lesz keresnivalója a Tottenham ellen. - Fotó: Twitter

A Premier League 27. fordulójának rangadóját a Tottenham és az Arsenal vívja, közvetlenül a szombati ebédet követően. A felek közül egyértelműen a hazaiak vannak jobb formában, akik immáron 11 tétmérkőzés óta veretlenek, de az Ágyúsoknál Pierre-Emerick Aubameyang és Henrih Mhitarjan érkezésével új korszak kezdődött, így abszolút nem lehet leírni őket.

1x2    
Tottenham Döntetlen Arsenal
2.00 3.55 3.35

Főleg nem egy észak-londoni derbin, ahol minden Arsenal-játékos kettőzött erővel küzd, s ez biztos, hogy így lesz szombaton is, ráadásul a helyszín is kultikus lesz, hiszen a Wembley-ben méri össze tudását a két együttes.

A fentebb említett két érkezőnek köszönhetően Arséne Wenger együttese jóval támadóbb felfogásban lépett pályára az Everton ellen múlt héten, mint korábban, aminek meg is lett az eredménye. A piros-fehérek a 19. percben már hárommal mentek, végül 5-1-re nyertek, Aubameyang meglőtte első gólját új csapatában, míg Mhitarjan három gólpasszt is kiosztott, az egyiket épp a gaboni játékosnak. A hathatós sikernek is köszönhetően pedig az Ágyúsok harmadik kulcsjátékosa, Mesut Özil 2021-ig meghosszabbította szerződését.

A rengeteg pozitív történés mellett további jó hír a vendégek számára, hogy gyakorlatilag nincs is hiányzójuk, hiszen egyedül a már közel 500 napja sérült Santi Cazorla marad ki szombaton.

[2523011] 2018-02-10 13:30:00 Tottenham Hotspur - Arsenalx;

Jó előjelekkel várja tehát az Arsenal az észak-londoni rangadót, de a Tottenham sem panaszkodhat. Ahogy fentebb említettük a Spurs 11 tétmérkőzés óta veretlen, a héten például bejutott a legjobb nyolc közé az FA Kupában.

Mauricio Pochettino együttese egyébként sem arról híres az idei szezonban, hogy boldog-boldogtalantól kikapna, igaz, a rangadókon nem teljesít túl jól. Noha a múlt héten a 95. percben mentett pontot Liverpoolban, míg azt megelőzően két vállra fektette a Manchester Unitedet, a hazaiak a Chelsea-től, a két manchesteri alakulattól és az Arsenaltól is szenvedtek már vereséget az idei szezonban.

A kék-fehéreknél egyedül Lucas Moura bajlódik sérüléssel, ám a brazil játékos a hírek szerint a városi rangadón már bevethető lesz a hétvégén, vagyis Pochettino mindenkire számíthat. Ami nem egy rossz ómen, főleg, hogy hatpontos meccsről beszélünk, hiszen elég csak a tabellára pillantani, a harmadik helyezett Liverpool és az ötödik pozícióban lévő Tottenham között mindössze két pont van, míg a Spurst az Arsenal követi négy egység lemaradással. Amennyiben tehát nyerni tudnak a vendégek szombaton, akkor még jobban összerázódik a mezőny, ugyanakkor, ha a hazaiak győznek, akkor az Ágyúsok nem csak a dobogótól, hanem a Bajnokok Ligája indulást jelentő negyedik pozíciótól is "fényévnyire" kerülnek.

Mindezek tükrében tehát kiváló, abszolút háromesélyes mérkőzésre van kilátás, a bukmékereknél ugyanakkor jókora favoritnak számítanak a hazaiak, hiszen a     a Tottenhamre kétszeres, a döntetlenre 3.55-szörös, míg az Arsenalra 3.35-szörös pénzt kínál.

Habár kedden, a BL-ben már a Juventus ellen lesz jelenése a Spursnek, míg az Ágyúsok csütörtökön Svédországba utaznak az Európa Liga keretén belül, a fogadóirodák gólzáport várnak, az állami iroda például csak 1.45-szörös oddsot ajánl a 2,5-nél több találatra, ha pedig mind a két csapat betalálna, akkor a feltett tétünk mindössze 1.40-szeresét kapnánk vissza.

[2523011] 2018-02-10 13:30:00 Tottenham Hotspur - Arsenalx;
237903