NBA

Nyeretjük a Bostont és overt húzunk az Indiana ellen

Jó úton halad a Celtics, hogy az élen zárja az alapszakaszt, és hazai pályán az Indiana sem lesz nekik akadály.

Február 9.-én pénteken az Indiana Pacerst a Boston Celtics fogadja TD Gardenben. A Pacers 30-25-ös mutatóval jelenleg 3. a Central Divisionben, míg a Celtics 39-16-tal vezeti az Atlantic Divisiont és az összesített keleti konferenciát is egyben. Bostoni siker van kilátásban, de vizsgáljuk meg kicsit jobban a meccs hátterét.

Fogadás a győztesre    
Boston Celtics Indiana Pacers
1.50 2.25
Fogadási határidő:01:30

A vendégek pont különbözete jelenleg 1.1, mivel 106.7 pontot átlagolnak meccsenként és 105.6-ot szórnak nekik ellenfeleik - ez a 13 legtöbb kapott kosár a ligában. A Bostonnál ez a szám 4.3, Irwingék 103.0-at szórnak, és csak 98.7-et kapnak középértéken - papíron ők büszkélkedhetnek a második legjobb védelemmel az NBA-ben. Az ellenfeleknek engedett mezőnykosár sikerességében viszont az élen vannak, hiszen ellenfeleik kísérletei mindössze 43.2%-ban sikeresek remek védőmunkájuknak köszönhetően.

Kyrie Irwing megállíthatatlan a szezonban, ezidáig 24.8 pontot átlagol. fotó: nba.com

Sérültek szempontjából egyik csapat sem áll 'rosszul', az Indianaban nem léphet pályára Glen Robinson és a kezdő irányító Darren Collison, akinek a térdét kellett műteni és akinek a hiányát minden bizonnyal megérzik majd a vendégek. A zöldeknél a szezonnyitón súlyos sérülést szenvedett Gordon Hayword és a small guard Marcus Smart fog hiányozni.

A hazaiak talizmánja, az OKC-től megszerzett Victor Oladipo miután kisebb betegség miatt kihagyta a Washington elleni szerdai párharcot immár visszatérhet. Oladipo a Boston elleni decemberi meccsen az eddigi szezon egyik legjobb teljesítményével rukkolt elő - 38-at szórt, amiből 14-et a negyedik negyedben - igaz ez is kevésnek bizonyult, hiszen egy ponttal, 112-111-re alulmaradtak.

Az egymás elleni statisztikák a Boston mellett szólnak, hiszen all time 95-76-ra vezetnek, és legutóbbi 5 meccsüket egyaránt behúzták a Pacers-szel szemben.

Az over/under tekintetében pihenő nélküli meccseken 57%-ban az over esett Bostonban, akik hazai favoritként 56%ban hozták a fölét, és ha hozzátesszük, hogy az Indiana underdogként vendégeskedve 61.1%-ban hozza az overt nem is lehet kérdés mire fogadunk. A határt a    204.5-nél húzta meg, és @1.75-szeres megtérülést várhatunk amennyiben tippünk zöldül.