Tipp

No Mahrez, no party! - itt egy laza hendi hétvégére

  • varin

A hétvége egyik legsimább tippje a Man. City nyeretése lehet. A kérdés csupán a kiütés mértéke?

Hétvégén több érdekes mérkőzést is rendeznek a Premier League-ben, a Tottenham-Arsenal találkozó mellett a Liverpool a fiókcsapatához, vagyis a Southamptonhoz látogat, míg a Manchester City a két évvel ezelőtti bajnokot, a Leicester Cityt fogadja hazai pályán. Noha Guardiola fiaira jövő héten BL-találkozó vár, nem valószínű, hogy a katalán mester komoly rotálást rendez, márpedig akkor sima City-győzelem várható.

Mahrez hiánya komoly érvágás a Citynek - Fotó: Sky Sports

Ennek pedig legfontosabb oka az, hogy a Rókáknál továbbra sem bevethető Riyad Mahrez, aki a hírek szerint még mindig nem hagyta abba a hisztizést. Mint ismert, az algériai középpályás hetek óta nem hajlandó edzeni sem, amiért a télen nem adta el őt Claude Puel és a klubvezetés, és a hírek szerint a több százezer fontos büntetés sem hatotta meg különösebben a szélső lelkét. Márpedig a Leicester fazonszabásza kiemelten fontos játékos Puel számára, hiszen

a Leicester 2014/15-ös szezon óta 13 bajnokit játszott le Riyad Mahrez nélkül, ezek közül pedig 8 alkalommal vereséget is szenvedett.

Hiányát az elmúlt napokban is megérezte a gárda, az Everton ellen 2-1-re kaptak ki, míg a kiesés ellen menekülő Swansea pontot tudott szerezni a King Power Stadionban. Mahrez mellett ráadásul Wes Morgan sem bevethető, így a csapat a védelem alappillérére és egyben csapatkapitányára sem számíthat.

Persze az is jogos kérdés lehet, hogy Guardiola mennyire pihenteti majd legjobbjait egy fontos BL-meccs előtt annak tudatában, hogy a bajnoki cím már zsebben, ám a City cseréi között is csupa motivált, elszánt játékost találhatunk, ráadásul Pep nem is igazán híve a durva rotálásnak, az ugyanis többször is visszaütött már karrierje során.

A City hazai pályán - mondanunk sem kell - brutálisan jól szerepel, Agüeróék az utolsó öt bajnokijukat mind-mind hendivel és minimum 3 lőtt góllal nyerték. Mahrez hiányában ez a Leicester nem valószínű, hogy komoly problémát jelent majd az égszínkékeknek, így érdemes lehet egy hendikepet megpróbálni a hazaiakra, de akár egy hétvégi ütős kombi alapját is képezheti a "H" 1.19-szeres oddsért.

hatharom.com
Manchester City -1.75
Odds: 1.76
[2523006] 2018-02-10 18:30:00 Manchester City - Leicester Cityx;