Nemzetközi foci

Xavi szerint ez a két játékos lesz Messi és Ronaldo utódja

  • gb1

Lehet őket utálni, vagy imádni, de a 10 Aranylabdát birtokló két játékos visszavonulása hihetetlen veszteség lesz a futballvilágban, de vajon kik lehetnek méltó utódjaik?

Szomorú belegondolni, hogy a napokban krisztusi korba lépett portugál zseni, Cristiano Ronaldo, és az aranylábú argentin ősellensége, a három évvel fiatalabb Lionel Messi zsenialitását néhány év múlva már csak a felvételekről élvezhetjük.

Rendkívül szerencsések vagyunk, hogy ezt a történelmi rivalizálást megéltük! fotó:twitter

Kettejük közül főleg a Real Madrid sztárjával kapcsolatban jelenik meg rengeteg kritika, Ronaldót azonban hiba lenne még leírni. Ami egyértelmű, hogy az ő játékán már kétség kívül érződnek a korosodás jelei. Ez megmutatkozik a sebességén, az egykoron megállíthatatlan támadó másrészt a gólokban sem hozza a tőle elvárhatót, hiszen eddigi 17 bajnokiján csak 8 gólig jutott.

A Paris Saint-Germain ifjú titánja, Kylian Mbappé a napokban a goal.com-nak nevetve védte meg CR7-et, és a következőket mondta: "Ronaldo játéka még közel sem indult hanyatlásnak. Ha ezt hívjuk hanyatlásnak, akkor sok másik játékosra is ráhúzhatjuk ezt a jelzőt."

A tavalyi év volt zsinórban a tizedik, hogy vagy Messi vagy Ronaldo nyerte meg az Aranylabdát, ez a szám pedig könnyedén tizenegyre válthat, ha a Barca talizmánja folytatja remekelét a szezon hátralévő részében.

2008 CR7 2009 Messi 2010 Messi 2011 Messi 2012 Messi 2013 CR7 2014 CR7 2015 Messi 2016 CR7 2017 CR7

A gránátvörös-kékek legendája, Xavi Hernandez az RMC Sportnak nyilatkozta, hogy ő tudni véli, ki fogja megtörni a két korszakos zseni dominanciáját. "Nagyon tisztelem Neymart, hiszen ő egy elképesztően jó futballista. Amikor Messi és Cristiano szintje visszaesik, biztos vagyok benne, hogy ő nyeri majd az Aranylabdát.

Amikor Messi és Cristiano Ronaldo visszavonul, a vita tárgya az lesz, hogy Neymar vagy Mbappé a világ legjobb játékosa.

- tette hozzá az  Asz-Szadd al-Katariban levezető 38 éves középpályás.

Remek érzés lehet most párizsinak, vagy PSG drukkernek lenni, és a világ két legnagyobb tehetségét a csapatban tudni. A páros már 42 gólnál jár a szezonban, az igazi erőpróba azonban február 14.-én jön el, amikor is a Real Madriddal küzdenek meg a BL-ben a legjobb 8-ba kerülésért. A továbbjutásukra jelenleg @1.71-val lehet fogadni, míg @1.99-es pénz ütheti a markunkat, amennyiben a blancók mennek tovább.

Ki a futballtörténelem legjobbja?x;