Darts

Világbajnokot veretünk - tippek a Premier League-re

Csütörtökön Cardiffban teszi tiszteletét a Premier League Darts mezőnye.

Múlt hét csütörtökön Dublinban elrajtolt a 16 fordulóból álló Premier League. Nem lehet azt mondani, hogy káprázatosan vette kezdetét az új szezon - 95.49-es összátlagot hozott az este -, de kezdésnek nem volt rossz. A második kanyarnak a cardiffi Motorpoint Aréna ad otthont, azaz idén nem Walesben lesz az Ítéletek Éjszakája (Judgement Night). Ettől függetlenül varázslatos hangulat várható, hiszen Cardiffban mindig kitesznek magukért a szurkolók.

Premier League, 2. forduló   
  1 x 2
Michael Smith-Daryl Gurney 2.48 3.70 2.07
Rob Cross-Simon Whitlock 1.47 4.20 4.25
Michael van Gerwen-Peter Wright 1.31 4.85 6.00
Gerwyn Price-Gary Anderson 3.20 3.80 1.72
Raymond van Barneveld-Mensur Suljovic 1.97 3.70 2.68

Ráadásul, most végre Gerwyn Price személyében hazai dartsos is színpadra lép Cardiffban. Legutóbb erre 2011-ben volt példa, igaz, akkor Mark Webster nem sok örömet szerzett a walesi tábornak, hiszen 8-1-re kikapott Adrian Lewistól. Price-ban azonban jóval több a potenciál, és ezt bizonyította is Dublinban, ahol újoncként rögtön pontot tudott csenni Peter Wright ellen. Tény, hogy a skót riválisa nem volt a topon, de ez semmit nem von le a walesi "Iceman" érdemeiből. Wright után ismét egy skóttal, Gary Andersonnal néz majd farkasszemet, akinek kifejezetten pocsékul indult 2018: 

Nem szerepelt jól a Mastersen, majd múlt héten 5-1-es vezetésről kapott ki Michael Smith ellen. 

Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy Anderson kezeltette a hátát és nincs még 100%-os állapotban. Ez abszolút meglátszódott a játékán, nem csak Dublinban, hanem január végén a Mastersen is, ahol 90-95-ös körátlagokat dobott.

Wayne Mardle szerint a skót nem hozna rossz döntést, ha visszalépne a PL további részétől, hiszen ahogyan Anderson lenyilatkozta, még hónapokba telhet, amíg teljesen felépül. 

A sportban és az életben egyaránt, nyomás alatt a kis fájdalom felerősödik. 

- mondta Mardle. 

Ilyen előjelek mellett luxus lenne nem megjátszani Price-t. Persze nagyon nem lesz egyszerű dolga, hiszen ő is pontosan tisztában van vele, hogy Anderson nincs a topon. No meg ilyen közönség sem állt még a walesi mögött, bár amilyen emocionális játékos, rá ez inkább jó hatással lesz. 

+2.5 leggel megtámogatva 1.50-ért fogadható Price győzelme, míg az 1X 1.90-es oddsal kecsegtet, de az igazán bátrak a walesit is behúzhatják jócskán háromszoros pénzért cserébe. 

Gerwyn Price-Gary Anderson
hatharom.com
Price nyer
@3.20
Fogadási határidő: 22:30

Papíron a forduló legnagyobb rangadója Michael van Gerwen és Peter Wright csatája, ám valójában könnyen lehet, hogy ez lesz a legegyoldalúbb meccs Cardiffban. A világelső holland ugyanis nagyon elkezdte az új szezont, parádés játékkal megvédte címét a Mastersen, majd Dublinban visszavágott Rob Crossnak, a UK Open selejtezőjében pedig a pénteki és szombati játéknapot is behúzta. Wright viszont még messze nincs a topon, így nehéz elképzelni, hogy képes lesz felvenni a harcot a hollanddal, ráadásul hátsó pályáról. Még azt sem tartjuk kizártnak, hogy nagyon kinyílik az olló és akár 4 vagy 5 leg különbség is lesz köztük Van Gerwen javára. Utóbbi egyébként 3.00-as oddson fogadható, tehát az MvG -4.5. 

Jóval szorosabb meccsnek ígérkezik Michael Smith és Daryl Gurney összecsapása. Mindketten elégedettek lehettek a nyitóforduló után, hiszen az angol komoly hátrányból verte Andersont, míg az északír újoncként szerzett pontot Raymond van Barneveld ellen. Egyikük sem hozta azonban a legjobbját, most viszont egy 50-50-es csatán felhúzhatják egymás játékát. Smith önbizalma rendben lehet, hiszen Gary legyőzése után a UK Open selejtezőjében neki sikerült megállítania Van Gerwen nagy menetelését, illetve nem mellesleg behúzta a vasárnapi tornát. Érdekes, hogy ennek ellenére első pályán is underdognak hozták ki.

Véleményünk szerint nagyon komoly érték van az 1X-ben 1.61-ért. 

Van Gerwen komoly verést osztott ki Crossnak. - Fotó: skysports.com

Kevésbé látunk fantáziát a regnáló világbajnok Rob Cross győzelmében. Ahogyan az várható volt, a hatalmas sikert még emésztenie kell. A Mastersen egy meccset tudott nyerni, majd Dublinban Van Gerwen 7-2-vel oktatta. Ez még egyébként rendben is lenne, viszont a UK Open selejtezőjének mindhárom napján a 128-as táblán búcsúzott...

Nagyon nem könnyű az esélyesség terhét elviselni, ez még idegen Cross számára. A rutinos Simon Whitlock ellen is bajba kerülhet, főleg, ha az ausztrál úgy dob, mint múlt héten, amikor is a 7-5-ös győzelmét követően 106-os átlag állt a neve mellett. Egyértelműen "value bet" az X2 2.50-es oddson. 

Egy meccsről nem esett még szó, Raymond van Barneveld és Mensur Suljovic összecsapásáról, ami egy óriási taktikai küzdelemnek ígérkezik. Mindketten igazi minden hájjal megkent játékosok, és a formájuk is hasonló. Nem véletlen, hogy ezen a derbin fizet a legkevesebbet a döntetlen.