Szerencsejáték-ipar

Hamarosan a kaszinókat is elérheti a #metoo

A Forma-1-et és a darts-vb-t követően hamarosan a kaszinókban sem jelenhetnek meg lenge öltözetű hölgyek.

2017-ben indult világkörüli útjára a #metoo kampány, amely az egyre elharapódzó szexuális zaklatásokra hivatott felhívni a figyelmet. Habár a botrány elsősorban Hollywoodot érintette, sajnos lassacskán a sportvilágba is begyűrűzik.

Először a PDC-eseményekről száműzték a walk-on girlöket, majd a Forma-1 grid girljei kereshetnek új munka után. Habár a döntéssel kapcsolatban gyakorlatilag minden érintett, kezdve a játékosoktól, a lányokon át a sportmédiáig, ellenérzését fejezte ki, a #metoo kampány minden lesöpört az asztalról és eldöntötte, jobban tudják, hogy mi a jó a lányoknak, mint saját maguk. Hogy mindez mennyire problémás és milyen elképesztően álszent, annak megítélését inkább a kommentelőkre bíznánk, mindenesetre ne csodálkozzunk nagyon, ha hamarosan újabb áldozatokat szed majd a kampány.

Az ilyen látványtól lassan el is búcsúzhatunk - Fotó: Seminole Casino

A következő lenyakazott szektor a kaszinók világa lehet, aminek első jelét a most zajló brit szerencsejátékkal kapcsolatos konferencia, az ICE Totally Gaming adja. Az itt dolgozó lányoknak, legyenek azok akár hostessek, akár kaszinós lányok, megtiltották, hogy lenge öltözetben mutatkozzanak az érdeklődők előtt.

"A férfiak elegáns öltönyben jelennek meg, a lányok pedig egy olyan ruhadarabban, amely alig több, mint egy úszódressz. Ez egyszerűen elfogadhatatlan, ez nem felel meg a modern világ normáinak. Ez nem a politikai korrektségről szól, hanem a jó ízlésről és arról, hogy tekintsék egyenlőnek a férfiakat és a nőket az iparágban" - nyilatkozta Kate Chambers, az esemény igazgatója, aki elmondta, a jövőben semmilyen hasonló jellegű konferencián nem alkalmaznak lenge öltözetű hölgyeket.

Úgy tűnik tehát, hogy lassacskán a sport mellett a kaszinók világába is beköltözhet a #metoo kampány, amely kétségtelenül fontos és releváns, ám annak mértéke és a reakciók már sokkal inkább megosztják a résztvevőket és az érintetteket.

Nektek mi a véleményetek a sportvilágba begyűrűző #metoo-ról, örültök, hogy többé nem csinos lányok kísérik majd be Michael van Gerwent?