Német foci

Gólszegény meccset várunk a Német Kupában

Akadozik a Tedesco-gépezet, és akár el is vérezhet a legjobb négy előtt - a gólzápor szinte biztosan elmarad.

A Német Kupa utolsó negyeddöntőjére szerdán 20:45-kor kerül sor Gelsenkirchenben, és a párharc több aspektusból is kísértetiesen hasonlít a tegnapi Leverkusen - Bremen derbire, amelyen remekül olvastuk az előzményeket. A bajnokság tekintetében ismét egy alsó, és egy felső harmadban helyet foglaló együttes csap össze. A fogadóirodák által lesajnált vendégek egy kicsit nagyobb szerencsével lényegesen jobban állhatnának a bajnokságban, továbbá mellettük szól, hogy pozitívabb lélektannal érkeznek a csatára, mint a királykékek.

1x2    
Schalke Döntetlen Wolfsburg
1.60 3.55 4.85

Még a vak is látja, hogy Schalke kezdeti lendülete megtörni látszik, hiszen mióta a tavaszi nyitómeccsen a Lipcse megszakította 11 meccses veretlenségi szériájukat azóta hazai pályán sem jöttek a pontok a bajnokságban. A szombati 1-0-ás vezetésből lett vereség a Werder ellen különösen fájhat, hiszen a második pozícióból az ötödikig csúsztak vissza a tabellán, ráadásul a következő fordulóban a rekordbajnok Bayern München otthonába látogatnak.

A 35 éves középhátvéd, Naldo remek szezont fut, és többször kihúzta a csávából csapatát. fotó: Archív

"Bármi megtörténhet, ami biztos, hogy a legeslegjobbunkat kell nyújtanunk a szerdai kupameccsen. Elszántak vagyunk, hogy elérhetjük a DFB-Kupa elődöntőjét, de ne felejtsük el, hogy utána hétvégén a Bayernnel játszunk" - mondta a Werder ellen nagyot hibázó kapus, Fahrmann.

Amiben bízhatunk, hogy egy gólt becsikarnak valahogy, hiszen az idény 12 hazai tétmeccséből csupán egyszer nem tudtak betalálni a Veltins Arénában, pont a bajoroknak - igaz, ötször csak egy gólra voltak jók. Decemberben a kupa előző körében a válságban lévő Kölnt csak 1-0-ra verték, míg a hazai bajnokin a farkasok 1-1-en tartották őket. 

A sérültek tekintetében mindkét oldal egyaránt szenved hiányt, Tedesco nem számíthat a fiatal balhátvéd Baba, Insua, McKennie és Riether játékára sem, a farkasok szempontjából pedig aggasztó, hogy a villámgyors Blaszczykowski, a sziklaszilárd amerikai Brooks és Camacho is kényszerpihenőn van.

[2694494] 2018-02-07 20:45:00 Schalke 04 - Wolfsburgx

A vendég Wolsburg csapata felszálló ágban van és bizakodva érkezik a kupameccsre, hiszen a bajnokságban legutóbbi 2 meccsükön 4 pontot szereztek, de ami még fontosabb, hogy eddigi 3 kupameccsükön gólt sem kaptak. Nagy örömöt és komoly önbizalmi töltetet adhatott a csapat fiatal sztárjának, a Liverpoolból kölcsönben szerepelő Divock Originek, hogy hosszabb kihagyás után újra betalált a Stuttgart elleni 1-1 alkalmával, ez is akár sorsdöntő előzmény lehet.

Jellemzően Martin Schmidt csapata az egyik legnehezebben feltörhető a Bundesligában, és legutóbbi 5 kupameccsén egyaránt kevesebb mint 3 gól született. A szerdai opponens pedig pont a támadószekcióban nyújt kevésbé maradandót az utóbbi időben, így a 2.5 gólnál kevesebb opció lehet az egyik legoptimálisabb fogás a német gigászok meccsén - erre a    @1.75-ös szorzót ad. 

[2694494] 2018-02-07 20:45:00 Schalke 04 - Wolfsburgx;