Sportfogadás

Ezért fogadják a hazait a portugál csúcsrangadón

A portugál kupa elődöntőjének első meccsén a Porto és a Sporting csap össze egymással. A bukmékerek és a fogadók egyetértenek abban, hogy a Sárkányok legyőzik az Oroszlánokat. De vajon igazuk lesz?

Előrehozott döntő jelzőt simát ráaggathatjuk erre a meccsre, hiszen a másik ágon Aves-Cadas párharcot rendeznek, vagyis nem lövünk nagyon mellé azzal, hogy az itteni továbbjutót kiáltjuk ki a kupa favoritjának.

1x2    
Porto Döntetlen Sporting
1.63 3.50 5.20

A Porto és Sporting gyakorlatilag fej-fej mellett áll a bajnokságban, a kék-fehérek két ponttal vezetik a tabellát a lisszaboni duó előtt, igaz egy meccsel kevesebbet játszottak, vagyis ez a kettő pont fór könnyen lehet majd öt is.

A fenti táblázatból is látható, hogy a fogadóirodáknál sokkal esélyesebb a Porto, de első ránézésre a 5.20-as odds a Sportingra talán túlzónak tűnik. Ekkora tudásbeli különbség ugyanis nincs a két gárda között, de akkor vajon mire fel ezek a számok?

[2696921] 2018-02-07 21:15:00 FC Porto - Sporting CPx;5
  • A hazai pálya előnye mindenképp számít egy kupameccsen és a Porto utolsó 10 hazai Sporting elleni meccséből nyolcat meg is nyert. Csakhogy az utolsó négy portói randevújuk során kétszer is a lisszaboniak örülhettek, szóval azért a Dragao sem garancia a hazai sikerre.
     
  • Hogy mi a helyzet a sérültekkel? Nos, ebben az összevetésben már rosszabbul áll a Sporting szénája, hiszen talán a két legnagyobb ász, Gelson Martins és Bas Dost is kihagyja a meccset sérülés miatt. Ketten együtt 24 gólt lőttek a bajnokságban a Sporting 43 találatából, így az ő kiválásuk bizony komoly veszteséget jelent Jorge Jesús mesternek.
     
  • A formák alapján is inkább a Portónak áll a zászló, hiszen a kék-fehérek a hétvégén rangadót nyertek a Braga ellen, míg a zöld-fehérek nagy meglepetésre kikaptak az Estoril vendégeként.

tippmixpro.hu

A Tippmixpro statisztikáiból kiderül, hogy a végeredményt illetően a tétek 62 százaléka a Porto győzelmét várja, míg csupán 8 százalék érzi a meglepetést.

Az előzmények alapján ezúttal egyet kell, hogy értsünk a többséggel, valóban úgy fest, hogy a Porto jóval kedvezőbb esélyekkel vághat neki az elődöntő első felvonásának.

Ugyanakkor az 1.60-as szorzó nem tűnik nagy biznisznek, így talán érdemesebb lehet kivárni az első 10-20 percet a mérkőzésnek és egy élő fogadással megpróbálkozni.

[2696921] 2018-02-07 21:15:00 FC Porto - Sporting CPx;