Nemzetközi foci

A MU és a spanyol válogatott játékosáig érnek a spanyol bundavádak

  • varin

José Mourinho egyik sztárjátékosa komoly bajba keveredhet, ha beigazolódik a Real Zaragoza bundája.

2011. május 21-ét írjuk, a La Ligában az utolsó fordulóban a Real Zaragoza a Levante pályáján vendégszerepel, a tét pedig a bennmaradás kiharcolása. A kék-fehérek végül 2-1-re verik a valenciai kiscsapatot, kiharcolva ezzel az első osztályban maradást. Ez a hét évvel ezelőtti mérkőzés került most ismét a hatóságok fókuszába, ugyanis a hírek szerint több, mint 40 ember keze lehetett benne a bundában.

Az ügyet már nem először tárgyalják Spanyolországban, a hírek szerint pedig a vétkesek hat hónaptól négy évig terjedő szabadságvesztésben részesülhetnek.

Fotó: Three Football Times

"Tárgyalásra kerül majd sor, ez már biztos. És minden játékost behívnak majd tanúskodni, aki érintett volt a Zaragoza és a Levante találkozóján. Komolyak a vádak és nagyon sok játékos is érintett lehet a bundában" - hangzott el egy spanyol rádióban.

A vádpontok alapján több játékos tudtával körülbelül 850 ezer fontot juttattak el úgy a Levante vezetőségének és játékosainak, hogy a pénzt közvetlenül Javier Aguirre mester és több kulcsjátékos, mint például Ander Herrera utalták át a mérkőzést követő napokban a "kedvezményezett félnek". A játékosok már csak azért is igencsak veszélyeztetettek az ügyben, hiszen a banki utalásokra bizonyítékok vannak, amely igen komoly jele annak, hogy a mérkőzésen valami turpisság történt.

A Manchester United sztárja mellett több neves játékos is érintett lehet a bundában, így például az Atlético középpályása, Gabi, a több spanyol csapatot megjárt Lafita, a volt liverpooli Sinama-Pongolle, a nigériai válogatott Ikechukwu Uche.

A mérkőzésen egyébként nem lépett pályára, de a keret tagja volt ekkor Pintér Ádám, a magyar válogatott futballistája is, aki a szezonban 9 találkozón játszott.

A spanyol sztárcsapatok hétvégi mérkőzései
   
  1 x 2
Real Madrid-Real Sociedad 1.25 6.00 8.75
Barcelona-Getafe 1.10 9.25 16.00
Málaga-Atlético Madrid 6.50 3.50 1.55