Tipp

Zsinórban három bajnoki cím után is óriásit kaszálhatunk

  • varin

Kitűnő előjelekkel indult neki a tornának a dominikai Estrella Burgos, ám még így is sok pénzt fizetnének a sikerére.

2015 óta rendezik meg Ecuador fővárosában a Quito Opent, ahol a legjobbak salakon mérhetik össze erejüket. A 2800 méter magasan lejátszott torna különleges felkészülést és kvalitásokat igényel, amihez úgy tűnik, eddig a legjobban a dominikai Estrella Burgos tudott alkalmazkodni.

A 38. életévét taposó Burgos ugyanis eddig az egyetlen játékos, aki révbe tudott érni Ecuadorban. Zsinórban három bajnoki címét salakos játékosok ellen aratta, 2015-ben Feliciano Lópezt, 2016-ban Thomaz Belluccit, 2017-ben pedig Paolo Lorenzit győzte le három szoros szettben.

Fotó: ATP

Az idei viadal is remekül indult Estrella Burgos számára, hiszen Belluccit már az első körben eltakarította, márpedig amikor a brazilt legyőzte emberünk, annak mindhárom esetben bajnoki cím lett a vége. Ugyan a szeptemberi ecuadori tornán "csak" az elődöntőbe jutott a veterán róka, de ettől függetlenül salakon még mindig nagyon veszélyes a top100-ra.

A mezőny egyébként ismerős lehet Burgos számára, hiszen a favoritok közül többeket is vert már Ecuadorban, így például Ramos-Vinolast, Karlovicot és Lorenzit is győzte már le a dél-amerikai fővárosban.

Ami a sorsolást illeti, Belluccit követően Gerald Melzer vagy Cecchinato érkezhet a nyolcaddöntők során, majd az idén nem túl acélos Ramos-Vinolas a negyeddöntőben. A legjobb négy között Monfils nem lesz majd könnyű falat, de azért a franciának előbb még Ruudot és Zeballost is le kell győznie, ráadásul a magaslati levegő könnyen okozhat neki problémákat. A papírforma szerint a döntőt Estrella majd Carreno-Busta ellen vívhatja, de addig még sok dolog történhet.

Összességében nem véletlen, hogy outsiderként háromszor tudott nyerni Ecuadorban Estrella Burgos, az quitói környezet valószínűleg olyan faktor, amelyet ő jobban tud kihasználni, mint a riválisok. 

hatharom.com
ATP Quito győztese: Victor Estrella Burgos
Odds: 11.00