Premier League

Nagyot lehet kaszálni a Liverpool gólvágójával

  • ivan

Mohamed Salah és Harry Kane versenyfutásáról szólhat az angol aranycipőért zajló csata, ám ahhoz képest, hogy milyen szoros a verseny, a bukik nem igazán veszik komolyan a párharcot.

Fotó: liverpoolfc.com

Elképesztően drámai körülmények között ért véget a vasárnap kora esti Liverpool-Tottenham rangadó, amely végül 2-2-es végeredményt és számos vitatott esetet hozott.

A Liverpool Salah korai góljával közel 80 percig nyerésre állt, ám a vége előtt nem sokkal Wanyama egalizált, hogy aztán az utolsó 10 percben felpörögjenek az események. A 87. percben Harry Kane elrontott egy büntetőt, majd négy perccel később Salah ismét vezetéshez juttatta a Vörösöket. A drámának ekkor még nem volt vége, a Spurs újabb tizenegyest kapott, másodszor pedig már Kane sem hibázott, így a 95. minutumban döntetlenre mentette a meccset.

A liverpooliakat érthetően megviselte a mérkőzés, főleg azok után, hogy a visszajátszások alapján meglehetősen véleményes büntetőket fújtak be a Tottenhamnek, a korábbi PL-bíró Mark Clattenburg szerint mindkét Spurs-büntető esetben lesállás előzte meg a szabálytalanságot. 

Bár a rangadó nagy vihart kavart, egyáltalán nem hozott csalódást, hiszen a szezon egyik legjobb meccsét láthatta a nagyérdemű, ahol a liga két legjobb támadója sziporkázott.

Salah és Kane is vezére volt csapatának, előbbi duplájával pedig újabb gólt faragott le hátrányából a gólkirályi címért zajló versenyfutásban.

Jelen állás szerint a mesterlövészek rangsorát Kane vezeti 22 találattal, de ott lohol a nyakában Salah, akinek neve mellett immáron 21 gól található.

12 fordulóval a vége előtt szinte lehetetlen megjósolni, ki lesz a befutó, mindenesetre egy angol bukmékernél kitartanak Kane győzelme mellett.

Amíg az angol támadó aranycipője 1.44-es szorzót fizet, addig az egyiptomi gólvágó végső sikere 4.50-szeres haszonnal kecsegtet.

Az kijelenthető, hogy mindkét játékos bombaformában futballozik, a 2018-as naptári évben Kane hét, Salah pedig öt gólnál jár, előbbinek ehhez nyolc, utóbbinak öt meccsre volt szüksége.

Ha mindkét játékost elkerülik a sérülések, véleményünk szerint egy kifejezetten szoros befutó lehet, főleg azok után, hogy Coutinho távozása után Salah egyértelműen a Liverpool első számú sztárja és gólfelelőse lett.

A bukmékerek által megszabott számok nem biztos, hogy tükrözik a valós esélyeket, közel ötszörös pénzért érdemes megpróbálni Salah gólkirályi címét. Az ajánlatot tevő irodánál ráadásul van lehetőség tradelésre is, így még az is fordulhat, hogy anélkül tudunk profittal kiszállni a fogadásból, hogy végül az egyiptomi elhódítsa az angol aranycipőt.

Ki lesz a PL gólkirálya?
Harry Kane 1.44
Mohamed Salah 4.50
Sergio Agüero 8.00
11522#00