Női kézi BL

Csak a különbség a kérdés Görbiczéknél

Hétfő este a dán bajnok ellen folytatja a szereplését a Bajnokok Ligájában a címvédő Győri Audi ETO KC.

Hazai közönség előtt javíthatja ki a múlt heti botlást a Győri Audi ETO KC, amely hétfőn este a dán Nyköbing együttesét fogadja. A fogadóirodák szorzóiból is látható, hogy a győztes kiléte nem lehet kérdés, sokkal inkább az mozgathatja meg a fogadókat, hogy mekkora lesz a különbség.

1x2    
Győr Döntetlen Nyköbing
1.03 13.50 10.50

A Nyköbing a múlt héten négygólos vereséget szenvedett hazai pályán az orosz Rosztovtól, de ősszel a CSM Bukarest és a Krim Ljubjana is kikapott a dán csapat otthonában. Ez azért mutatja, hogy nagyon azért kell lebecsülni a vendégeket, igaz idegenben azért jóval sebezhetőbbnek tűnik.

A hét közepén mindkét csapat játszott egy bajnokit, az ETO hat góllal tudott nyerni Siófokon, a Nyköbing pedig 12 góllal kapott ki Viborgban.

Fotó: gyorietokc.hu

Hogy a Győr megnyeri a meccset, szerintünk nem lehet vita tárgya, viszont a hiányzók ismeretében az kérdéses, hogy lesz-e gálaelődadás.

Merthogy az ETO-ban Eduarda Amorim, Anja Althaus és Anne Mette Hansen is kihagyhatja a meccset sérülés miatt és Oftedal sem 100 százalékos még.

Ambros Martín, a kisalföldiek vezetőedzője a Nemzeti Sport hasábjain ki is emelte, hogy nem számít különbség, csak a két pont begyűjtése.

"A dánok fő erőssége a kemény védekezés és a gyorsaság, ráadásul nincs mit veszíteniük Győrben. A különbség ezért annyira nem is érdekel, nyerjünk és kész, hiszen a pontok a legfontosabbak, a gólkülönbség viszonylag ritkán dönt" - fogalmazott a spanyol tréner.

A győriek csapatkapitánya szerint a győzelem kulcsa a védekezés lehet. „A védekezésünket kell jobban összerakni. Azonban a támadójátékunk sem lesz egyszerű, hiszen az ellenfél elég kemény védekezést mutatott az elmúlt időszakában, de azon leszünk, hogy minél hatékonyabban feltörjük a dán falat, és jó játékos tudjunk nyújtani támadásban is” - nyilatkozta Görbicz Anita a csapat hivatalos honlapjának.

Mivel a két csapat még találkozott egymással, így nehéz megjósolni mire is számíthatunk. Dán együttesről lévén szó, fél vállról nem szabad őket venni, de mivel igazán komoly nevek nem lesznek a másik oldalon, az ETO nyugodtan játszhatja a játékát.

A bukik 8,5 gólon húzták meg a hendikephatárokat, míg 53,5 gólon az over/under határokat.

Martín nyilatkozata és a győriek sérültjei miatt azonban hajlunk rá, hogy a vendéghendikepben van a nagyobb érték.

1. csoport
1. CSM Bukarest 6 5 0 1 183:147 10
2. Rosztov 6 4 0 2 152:138 8
3. Győri ETO 5 3 0 2 123:114 6
4. NFH Nyk 5 2 0 3 130:143 4
5. Ljubljana 6 2 0 4 147:169 4
6. Midtjylland 6 1 0 5 133:157 2