Szerencsejáték-ipar

Fogadnál bitcoinban? Íme a megoldás

Egy ausztrál internetes bukmékeriroda a bitcoin alapú platformjával új kapukat nyitott meg a szerencsejáték-iparban.

A kriptovaluta-láz természetesen a sportfogadás világát sem hagyja hidegen, egyre-másra bukkanak fel az digitális pénz előnyeit kiaknázni igyekvő szolgáltatások. Egy ausztrál internetes bukmékeriroda például bitcoin alapú fogadási lehetőséget kínál ügyfeleinek. A cég vezérigazgatója, Paul Cherry tájékoztatása szerint a platform egyelőre csak a bitcoin-t tudja elfogadni, de a tervek szerint hamarosan több más ismert kriptovaluta bevonásával bővül majd a repertoár. 

Az ausztrál hírügynökségnek nyilatkozó cégvezető elmondása szerint ugyanúgy lehet be- és kifizetéseket eszközölni, mint a hagyományos valuták esetében, de átváltásra a fogadóirodán keresztül nincs módja a játékosoknak. Az oddsok megegyeznek a fogadóiroda fő platformjának oddsaival, ám a téteket mili-bitcoinban tüntetik fel.

Paul Cherry elmondása szerint, cégüket az elmúlt időszakban tapasztalt elképesztő kriptovaluta-vásárlási őrület motiválta arra, hogy létrehozzák ezt az egyedi platformot. Cherry szerint sok "nem kifinomult" befektető vásárolt be kriptopénzekből és bitcoinból, de mivel "nagy valószínűséggel nem nagyon tudnak mit kezdeni vele", gondolták, lehet keresnivalójuk egy ilyen bukmékerirodával. 

A fogadóirodánál azt is hozzátették, hogy kutatásaik szerint ügyfeleik nemcsak a sport, hanem a technológiai újítások iránt is érdeklődnek és többségük képben van a kriptovaluták világában is, ezért is mertek belevágni a formabontó platform létrehozásában. 

A szóban forgó bukmékeriroda tavaly októberben indult el, és azóta mintegy 75 ezer ausztrál ügyfelet sikerült szereznie.