NFL

Bombameglepetést várunk a Super Bowlon - íme szakértőink véleménye

Megint feküdni fog az underdog-szerep a Phillynek vagy a dinasztia újabb gyűrűt gyűjt majd be? Lássuk mit gondolnak az esélyekről szakértőink!

   
New England Patriots Philadelphia Eagles
1.45 2.40

nagelb:

Húzok egy merészet és azt mondom, hogy ezt a Super Bowlt bizony az Eagles nyeri meg! 

A Patriots legyőzésének pedig két kulcsa van:

  1. Limitálni a New England offense pályán töltött idejét. Az Ajayi - Blount - Clement trió hatékony játékával képes is lehet ezt elérni a Phily, a Pats ugyanis a szezon során 4,6 yardot engedett futásonként az ellenfeleknek és bár Alan Branch visszatérésével sokat fog erősödni a New England futás elleni védekezése, folyamatosan nem tudják megállítani ezt a három játékost. Emellett a Phily támadófala nagyon jó erőkből áll, a Pats pass rush viszont nem kiemelkedő, ezért azt gondolom, hogy Nick Foles-ra sem tudnak komoly nyomást helyezni, így pedig a Phily viszonylag könnyen haladhat majd előre és vezethet hosszú drive-okat.
  2. Amikor Tom Brady pályára lép, óriási nyomás alá kell helyezni. Az Eagles borzasztó erős defensive line-al rendelkezik, amelynek tagjai akár egyedül is képesek komoly nyomás alá helyezni az ellenfél irányítóját. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Pats O-Line a két legszélső (Tackle) poszton nagyon sebezhető idén, akkor láthatjuk, hogy ez egy olyan matchup edge a Phily oldalán, amely a győzelmet is jelentheti nekik.

Érdekesség, hogy a New York Giants, Patriots elleni két Super Bowl-győzelmét nagyban köszönhette a brutálisan erős négyemberes pass rush-nak. Ezen az estén a Phily számára szintén ez lehet a kulcs. Az embereik mindenképp megvannak hozzá. Ha a pass rush segítségével egész meccsen le tudják fékezni a Pats támadósort és a hosszú drive-ok alatt fokozatosan felőrlik a védelmüket is, akkor az LII Super Bowl győztese a Philadelphia Eagles lesz.

Tippem: Philadelphia Eagles @2.40

Fotó: Roku Blog

NitroHUN:

Sok érv szól amellett, hogy a Patriots ne nyerje meg simán ezt a Super Bowlt.

  • Az elmúlt 10 SB-ből csupán 2 alkalommal sikerült a favoritnak ATS nyernie.
  • A Tom Brady - Bill Belichick trió eddig 3, 3, 3, 4 illetve 6 ponttal (ráadásul utóbbi hosszabbítás után) nyert SB-t, és 3, valamint 4 ponttal veszített.
  • A Patriots a hasonló, vagy akár gyengébb játékerőt képviselő Jaguars ellen is csak 4 ponttal tudott nyerni.
  • Az Eagles megbízható futójátéka, és kiemelkedő passz elleni védelme remek lehetőség egy olyan game plan kialakítására, melynek célja a mérkőzés "lerövidítése", azaz minél kevesebb drive vezetése.
  • A Super Bowlokat olyan gyakran eldöntő labdaszerzési arány az Eagles nagy erőssége, szinte borítékolható legalább egy labdaszerzés a részükről.

Ezek alapján egy nagyon szoros mérkőzést várok, amelyben várakozásaim szerint az Eagles fog nagyobb részben vezetni. Ezek után jöhet a szokásos Brady-henger, mely végén az utolsó percben nyerheti meg a történelmi 6. gyűrűt Brady, Belichick és a többi Patrióta.

Tippem: Philadelphia Eagles +7.5 @1.50

Varin: 

Nagyon nehezen tudok jósolni erre a Super Bowlra, mert megint azt érzem, amit korábban is a Philadelphia Eagles kapcsán, vagyis hogy lenézik őket és lesajnálják őket - legalábbis a bukmékerek.

A Patriots 4.5-es határa hosszú-hosszú évek óta a legnagyobb különbség a hendikepekben, ráadásul a New England utolsó három döntőjén összesen nem tartották ennyire esélyesnek a Patset. Azt se felejtsük el viszont, hogy az utolsó tíz nagydöntőből nyolcszor is az underdog coverolta a spreadet, vagyis ezek alapján ha hétfő hajnalban nyerni tud a New England, az maximum 4 ponttal történik majd meg.

Ahogy írták fentebb a kollégák, az Eaglesnek megvan a fegyvere, hogy legyőzze a New Englandet, amely távolról sem nevezhető sebezhetetlennek.

Jó szívvel semmit sem tudok tippelni erre a mérkőzésre, de nem bánnám, ha nagelb ötlete végül zöldülne - kell egy kis változatosság!

Tippem: Egy jó társaság, néhány doboz sör és egy hétfői szabadnap!

A mérkőzést hétfő hajnal 0 óra 30 perctől közvetíti a Sport1.