Premier League

Bármi előfordulhat a Liverpool-Tottenham derbin

A jó formában lévő Spurs a hétközben javító Liverpoolhoz látogat vasárnap.

Vajon melyik arcát mutatja vasárnap a Liverpool? - Fotó: Twitter

A Premier League 26. fordulójának rangadóján a Liverpool és a Tottenham együttese feszül egymásnak az Anfield Roadon. A Spurs a Manchester United csapatát győzte le hétközben, míg a Vörösök egy huddersfieldi, magabiztos győzelemmel hangoltak a hétvégi derbire.

1x2    
Liverpool Döntetlen Tottenham
2.05 3.40 3.35

Hangzatos sikerrel készültek tehát Mauricio Pochettinóék a hétvégi ütközetre, hiszen a második pozícióban lévő, Alexis Sánchezzel megerősített Manchester United együttesét fektették két vállra, méghozzá roppant magabiztosan, s teljesen megérdemelten. Ez némileg annak tükrében meglepő, hogy a hétközi meccs előtt pár nappal egy negyedosztályú gárdával nem bírt a Spurs.

A formajavulás tehát megtörtént, önbizalommal telve utazhat a londoni csapat északra, ahol gyakorlatilag a legjobbjaival állhat fel. Ugyanis már csak Serge Aurier, Toby Alderweireld és Harry Winks marad ki, viszont nagy esély van arra, hogy a pár napja, a PSG-től érkező Lucas Moura bemutatkozzon, avagy még szélesebb lehet a taktikai repertoárja a Spursnek.

[2522999] 2018-02-04 17:30:00 Liverpool - Tottenham Hotspurx;5

A kreatív játékosokra pedig nagy szükség van a Liverpool ellen, főleg az Anfield Roadon, ahol a Premier League-ben még veretlen Jürgen Klopp alakulata. Főleg a nagyok ellen parádézott hazai pályán az LFC, hiszen az Arsenalt 4-0-ra, a Manchester Cityt pedig 4-3-ra verte.

Ugyanakkor a City elleni sikert követően gödörbe kerültek a Vörösök, mivel a bajnokságban a kieső helyen tanyázó Swansea-tól kaptak ki idegenben, majd otthoni környezetükben az utolsó helyezett West Bromwich tudott nyerni, igaz, a birminghami csapat az FA Kupában, avagy a liverpooliak idén már csak a Bajnokok Ligájában és a Premier League-ben alkothatnak maradandót.

A bajnokságban tetemes a gárda hátránya az éllovas City-vel szemben, ugyanakkor a BL-indulást jelentő további helyekért ádáz csata dúl, például a vasárnapi ellenfelek közt. A gárdákat mindössze két egység választja el, egy esetleges vendéggyőzelem esetén helycsere történne a táblázaton.

Mindezek tükrében tehát kiváló, abszolút háromesélyes mérkőzésre van kilátás, főleg, hogy a Spurs bombaformában van - kilenc meccse veretlen -, ugyanakkor az Anfield Roadon rendezik a mérkőzést, s a hazaiaknál mindössze Nathaniel Clyne nem lesz bevethető biztosan. A bukmékereknél ugyanakkor jókora favoritnak számítanak a hazaiak, hiszen a     a Liverpoolra 2.05-szörös, a döntetlenre 3.40-szeres, míg a Tottenhamre 3.35-szörös pénzt kínál.

A fogadóirodák egyébiránt gólzáport várnak, mivel például az állami iroda 1.50-szeres oddsot ajánl a 2,5-nél több találatra is, ha pedig mind a két csapat betalálna, akkor a feltett tétünk mindössze 1.45-szörösét kapnánk vissza.

[2522999] 2018-02-04 17:30:00 Liverpool - Tottenham Hotspurx;
237903