NFL

Most már biztos, hogy melyik csapat nyeri a Super Bowlt!

Egy igazi sportfogadó legenda is az Eagles sikerét várja az 52. Super Bowlon. Jön a meglepetés?

Közeledik az 52. Super Bowl kezdő sípszava, a fogadók egyre sűrűbben járulnak a sportfogadó terminálokhoz mind hazánkban, mind Amerikában. Mint köztudott, az NFL nagydöntője minden évben az egyik legnépszerűbb esemény a fogadók körében, ilyenkor a bukmékerek is hatalmas bevételeket könyvelhetnek el. Hogy mire is érdemes fogadni, azt vasárnapi beharangozónkban szakértőink kivesézik, ám úgy tűnik, van, aki már tudja a tutit a mérkőzésre.

Egy 30-as éveiben járó kelet-európai férfi ugyanis hihetetlen összeget, 500 ezer dollárt pakolt fel arra, hogy a Philadelphia Eagles nyeri majd a hétfői finálét.

Ez talán önmagában még nem is lett volna akkora tény, de a hírek szerint ugyanez a sportfogadó volt, aki az MLB nagydöntőjében 400-500 ezer dolláros tétekkel operálva több, mint 14 millió dollárt nyert a Houston és a Los Angeles párharcán. 

Fotó: Archív

Az ABC News jelentése szerint egyébként az sem kizárt, hogy ugyanez a sportfogadó volt, aki néhány nappal ezelőtt 2 millió dollárt tett fel az Eaglesre, aminek hatására a Las Vegas-i bukmékerek a New England hendikepjét 6.5-ről 4.5-re módosították.

   
New England Patriots Philadelphia Eagles
1.45 2.40

Több fogadóiroda szóvivője is megemlítette, hogy nagyon furcsa, hogy ilyen korán ekkora tétek érkeznek be erre a nagy eseményre.

A hihetetlen összegben fogadó játékosról Jimmy Vaccaro, az egyik nevadai cég embere nem mondhatott el sok információt, csupán annyit osztott meg a nagyérdeművel, hogy évente 4-5 alkalommal fogad, de akkor elképesztő pénzösszeggel. "Ő egy igazi alkalmankénti fogadó, aki csak arra tesz pénzt, amiben biztos. Kedves, normális srác, könnyű vele dolgozni. A World Series óta egyébként ez az első tippje" - mondta Vaccaro.

Egyelőre tehát ha volumenben meg is lendültek a számok, de szelvényszámban még nem igazán, ami persze annak fényében nem csoda, hogy a fogadások 70-80%-a az utolsó 24-48 órában érkezik be a bukikhoz, ráadásul hihetetlen mennyiségű pénz cserél gazdát illegális keretek között is.

A bukmékerek szerint az aktuális rekord, a tavalyi Super Bowlra feltett 138.5 millió dollár idén is megdől majd.