NFL

Pink, Justin Timberlake és Donald Trump lehetnek a Super Bowl főszereplői

Szokás szerint töménytelen mennyiségű baromságra fogadhatunk az 52. Super Bowlon.

Fotó: Reuters

A Super Bowl minden évben Las Vegas és a sportfogadók ünnepe. Mivel a világ egyik legnépszerűbb eseményéről beszélünk, egyáltalán nem meglepő, hogy boldog-boldogtalan fogadni akar a nagy meccsre. Ám amellett, hogy megtippeljük, mi is lesz a Philadelphia Eagles-New England Patriots mérkőzés végeredménye, temérdek lehetőségünk van őrültebbnél őrültebb fogadásokkal még pikánsabbá tenni a nagydöntőt. Lássuk, idén mikkel hozakodtak elő a bukik!

A himnusz

Az egyik legizgalmasabb fogadás minden esztendőben az amerikai himnusz hosszára vonatkozik. Idén kicsit meglepő módon Pinket választották a Star-Spangled Banner eléneklésére, a fogadóirodák pedig kerek számot választottak határnak, 120 másodpercet.

A 12 éves átlag 118 másodpercet mutat, ám az elmúlt három évben mindig megugrották ezt a határt az aktuális előadók. Igen nagyok egyébként a szélsőségek a hosszt illetően, hiszen Alicia Keys 155 másodpercig énekelt, míg Kelly Clarkson csupán 94-ig, ami több, mint egyperces különbség, noha mindketten popénekesek.

A himnusz hossza az elmúlt években
Super Bowl Előadó Hossz (másodperc)
51 Luke Bryan 124
50 Lady Gaga 149
49 Idina Menzel 124
48 Renee Fleming 114
47 Alicia Keys 155
46 Kelly Clarkson 94
45 Christina Aguilera 114
44 Carrie Underwood 107
43 Jennifer Hudson 130
42 Jordin Sparks 114
41 Billy Joel 90
40 Aaron Neville&Aretha Franklin 128

Az elemzők egyelőre nemigen tudják megjósolni, hogy vajon mennyi ideig hallhatjuk majd Pink hangját, hiszen az interneten nem található egyetlen olyan felvétel sem, ahol a hölgy az amerikai himnuszt énekli.

Fontos fogadási esemény, hogy a polgárpukkasztó Pink milyen hajjal prezentálja az amerikai himnuszt. A favorit opció a rózsaszín/piros haj (2.50), a második helyen a szőke/fehér sérót (2.75) találjuk, míg a legnagyobb underdog a zöld frizura (6.00)

Ha egyébként megesne az a szégyen, hogy Pink Király Lindát játszana és elfelejtené a szöveget, pénzünk 4-szeresét nyerhetnénk vissza.

Félidei showműsor

A félidei előadásért egy másik popzenész, Justin Timberlake lesz a felelős, akinek természetesen fogadhatunk a cipője színére, arra, hogy vajon visel-e majd sapkát, hogy énekel-e Prince-számot, hogy meghív-e magához egy N'Sync-tagot, illetve hogy a riporterek megemlítik-e a televíziózást is megreformáló híres Nipplegate-botrányt.

Az öt legsokkolóbb Super Bowl-jelent, köztük a híres cápával, Jackóval, Madonnával és Janet Jackson mellbimbóival

Egyéb nyalánkságok

Természetesen nincs Super Bowl Donald Trump nélkül, hiszen az NFL-szezont végigkísérő térdeléses botrányban vastagon benne volt az amerikai elnök is. Trump valószínűleg nem teszi tiszteletét Minneapolisban, ám arra a bukmékerek szerint jó esély mutatkozik, hogy legalább egyszer megemlítik majd őt a kommentátorok, illetve tweetel majd a döntő alatt legalább ötször.

Szintén minden évben fontos fogadások tárgyát képezi, hogy Bill Belichick milyen színű pulóvert ölt magára, miként az sem tekinthető mindegynek, hogy milyen színű Gatorade-folyadék ömlik majd a győztes tréner nyakába. Itt a lime/zöld/sárga színű nedű a favorit, de az elmúlt években többször is narancsszínű volt az áldás.

A kommentátorok szavaival is vastagon kaszálhatunk, hiszen tehetünk pénzt arra, hogy Al Michealsék hányszor említik például a dinasztia szót vagy hányszor hozzák fel Gisele Bundchent, esetleg Carson Wentzet.

Értelmesebb speciális fogadások

A sok crazy bet mellett vannak azért normálisabbnak látszó fogadások is, amelyek szinte bármelyik fogadóirodában elérhetőek. Ide nem sorolnánk, de igen népszerű a szokásos fej vagy írás fogadás (1.95-1.95), amely mindig lázban tartja a játékosokat - jelenleg az írás van W4-ben, előtte pedig zsinórban öt fej volt.

   
New England Patriots Philadelphia Eagles
1.45 2.40

De tehetünk pénzt arra, hogy kié lesz az első sack, mennyit futnak majd a csapatok, lesz-e kétpontos kísérlet, kié lesz a leghosszabb mezőnygól is hasonlók.

Ha valakit a teljes lista érdekel, itt megtekintheti az egyik Las Vegas-i buki kínálatát


Az 52. Super Bowl magyar idő szerint hétfőn hajnali fél 1-kor kezdődik. A mérkőzésre vonatkozó tippjeinket és gondolatainkat vasárnap cikk formájában is közöljük, ahol megismerhetitek szakértőink legjobb tippjeit is.