Francia foci

Erre fogadunk az esti Ligue 1 meccsen

Nem ritka, hogy meggyűlik a baja a nagyoknak a lesajnált kiscsapatokkal, most ráadásul egy komoly felszálló ágban lévő gárda lesz az ellenfél. Okozhat e vajon meglepetést a kieső helyen álló Metz?

Vasárnap a ferencvárosi kézis lányok Metzbe látogatnak a Bajnok Ligája következő fordulójának keretében, a lotaringiai kisvárosra azonban futballfronton is hasonlóan komoly párharc vár. A francia élvonal 24. fordulójának nyitómeccsén ugyanis az Olympique Marseille otthonába, a Stade Velodrome-ba látogatnak.

1x2    
Olympique de Marseille Döntetlen Metz
1.25 5.50 10.00

Két teljesen más célkitűzéssel rendelkező együttes találkozik, hiszen míg az utolsó helyen álló Metz a komoly formajavulásának köszönhetően immár joggal bízhat abban, hogy a szezon végére elkerül a kieső helyekről, addig a Marseille a dobogót ostromolja, és a BL-helyek elérése a feladatuk.

Beharangozónkat a hazai csapattal kezdjük, akik a Ligue 1 harmadik legjobb otthoni statisztikájával rendelkeznek, köszönhetően annak, hogy az eddigi lehetséges 33 pontból 24-et tartottak otthon, és mindössze 9 gólt kaptak ebben a periódusban. Legutóbbi 7 bajnoki és kupameccsükből 6-ot győzelemmel zártak, és a bivalyerős támadószekció - Dimitri Payet, Florian Thauvin vagy Lucas Ocampos - rendszeresen szállítja a gólokat. Rudi García remek támadófelfogású csapatot épített, amely végre várakozásoknak megfelelően muzsikál a csalódást keltő elmúlt szezonok után.

Rudi García remek egységet kovácsolt Marseillben. fotó: Olympique de Marseille Facebook
A vendég Metz csapata most kezd magára tálalni, és még talán nem késői ez az ébredés. A szezon első pár hónapjában tetemes hátrányt gyűjtöttek össze, de az utóbbi hat hétben mintha végre összeért volna a társulat. Jól mutatja ezt, hogy az eddigi 23 párharcukon szerzett 18 pontból 10-et a legutóbbi 5 találkozójukon szerezték, köztük olyan skalpokat gyűjtve mint a 6. helyen álló Nizza, a Montpellier vagy a St. Etienne.

[2525321] 2018-02-02 20:45:00 Marseille - Metzx

A vendégek dolgát egy raklapnyi sérült is nehezíti, olyan fontos láncszemek hiányoznak majd a védőszekcióból, mint Benoit Assou-Ekotto, Mathieu Udol, Theodore Efouba és Nicolas Basin, de a középpályás Yann Jouffre sem lesz bevethető. A Marseillenél egy fokkal jobb a helyzet, Jordan Amavi és Gregory Sertic vannak csupán kényszerpihenőn.

A gólszerzés remekül megy a kékeknek, hiszen átlagban valamivel több mint 2-szer találnak be meccsenként, míg a Metz gyakran került a pofozózsák szerepébe, melyet jól szemléltet a nevük mellett szereplő 39 bekapott gól, amely a második legrosszabb stat a ligában.

Ha ehhez hozzátesszük azt, hogy a Marseille az utóbbi 5, míg a Metz a legutóbbi 8 párharcán egyaránt betalált, joggal gondolhatjuk remek fogadásnak a mindkét csapat lő gólt + 2.5 gól fölé opciót, amelyre a     kerek @2.00-szeres pénzt fizet. Jó lehet még a mindkét csapat lő gólt + hazai fogadási tétel is, amely @2.40-et ér - hiszen a meglepetés szerintünk ma elmarad.

[2525321] 2018-02-02 20:45:00 Marseille - Metzx;
238054