Angol foci

Nem jöhet több afrikai! - kőkemény rasszizmus a londoni csapatnál?

megosztom

Szerda este robbant ki a West Ham Unitednél az év egyik legkomolyabb balhéja.

A Daily Mail információi szerint a West Ham United együttesének átigazolásokért felelős igazgatóját, Tony Henryt azonnali hatállyal felfüggesztette a klub és vizsgálatot is indítottak utána. Henry tagadja ugyan a vádakat, de alighanem az ő angliai karrierjének lőttek.

A londoni klub embere ugyanis a hírek szerint közölte a játékosmegfigyelőkkel, hogy elege van az afrikai játékosokból, a téli szezonban nem ajánlhatnak ilyen játékosokat a klubnak.

"Nem kell több afrikai játékos a csapatba, ráadásul a mostani kiszemelt nem is elég jó a csapatba" - írta még korábban egy e-mailben Henry. "Ha a Crystal Palace elviszi őt, sok szerencsét nekik, de nekünk nem kell" - utalt egy kameruni futballistára a szakember.

Fotó: Daily Mail

Henryt az e-mailek láttán felelősségre vonták a klubnál, ám ő tagadta, hogy több ügynöknek is kiadta parancsba, hogy nem kereshetnek fekete játékost. "Semmilyen rasszizmusról nincs itt szó, csupán többen úgy éreztük a klubnál, hogy nincs szükség több afrikai játékosra. Nagyon rossz a hozzáállásuk, Diafra Sakhóval is több problémánk volt korábban. Nem tesz jót a csapatnak a viselkedésük, de ez nem az afrikai rassz ellen szól. A legjobb játékosokkal egyáltalán semmi probléma nincs, csupán nekünk gyűlt meg a bajunk azokkal, akik kevesellték a játéklehetőséget.

Ugyanaz a helyzet, mint például az oroszokkal vagy az olaszokkal. Egyszerűen nem mindenki tud mindenhová beilleszkedni, ezt meg kell érteni" - védekezett Henry.

A Unitednek egyébként jelenleg hat afrikai játékosa van, de többen közülük kettős állampolgársággal rendelkeznek. Henry egyébként kiemelte, hogy az olyan játékosokkal, mint például Cheikhou Kouyate, semmilyen probléma sincs, róla példát vehetnének mások. Henryra minden bizonnyal ezzel együtt is menesztés vár a klubnál.


A West Ham United a keddi, Crystal Palace elleni remivel immáron hat bajnoki óta őrzi veretlenségét. David Moyes csapata legközelebb a Brighton vendége lesz, majd fogadják a Watfordot, így könnyen elképzelhető, hogy a széria még tovább folytatódik.

   
Brighton Döntetlen West Ham United
2.25 3.05 3.25
237903
megosztom