PSG

Jaj, Neymar, már megint mit csinálsz?

  • ivan
megosztom

Azt szokták mondani, ahogy öregszik az ember, úgy lesz egyre bölcsebb. Neymarnál ez egyelőre nem látszik.

givemesport.com

A PSG kedden este 3-2-es győzelmet aratott a Francia Ligakupa elődöntőjében a Rennes vendégeként. A mérkőzés képe alapján kétség sem férhetett a fővárosiak sikeréhez, az 58. percre már 0-3-s eredményt mutatott a kijelző, végül a hajrában a hazaiak kozmetikáztak az álláson, de többre nem futotta az erejükből.

A Rennes feltámadásának egyik oka egyébként a PSG kiállítása volt, a 19 éves Kylian Mbappé sportszerűtlen szabálytalansága miatt a játékvezető azonnal felmutatta a piros lapot - tegyük gyorsan hozzá, hogy jogosan.

A fiatal "teknőc" megmozdulása is pontosan tükrözi a mérkőzés légkörét, amely kivételesen feszült volt. A PSG sztárjait rúgták-faragták a hazaiak, aminek következtében egy idő után a fővárosiaknál elszakadt a cérna.

Így volt ezzel Neymar is, akinek fineszes megoldásaira nem igazán voltak vevők a hazai védők, így a legtöbbször szabálytalan megmozdulások árán tartották féken a brazilt. Csakhogy a 25 éves Neymar fejben még nem olyan érett, hogy minden esetben helyén tudja kezelni az ilyen szituációkat.

A 93. percben könyöklés miatt Neymar ellen fújtak, a döntéssel viszont nem értett egyet és elrúgta a labdát, villant is a sárga kártya. Ezt követően Neymar előbb megtapsolta Traorét, majd úgy tett, mint aki segítő kezet nyújt, csakhogy egy óvodás trükkel végül megszívatta a rennes-i védőt.

Az olyan kivételes képességű játékosoknak, mint Neymar - vagy Messi és CR7 - nem ritkán el kell viselniük az ellenfél alattomos, gyakran rossz szándékú megmozdulásait is. Ez a legjobbak átka, irigységből, antipátiából esetleg szimplán taktikai okokból sokszor nem marad más megoldás ellenük, mint jól alájuk vágni.

Így persze nem is könnyű higgadtnak maradni, de az olyan szupersztároknak, mint Neymar, ezt egyszerűen meg kéne tanulni kezelni. 

A brazil azonban egyelőre még csak az út elején jár, hiszen franciaországi szerepvállalása óta nem először fordul elő, hogy sportszerűtlen - vagy ha úgy tetszik nagyképű - megmozdulásaival hívja fel magára a figyelmet. Hol az ellenféltől, hol saját csapattársaitól vonja meg a tiszteletet.

Ez a mentalitás viszont rossz üzenetet hordoz magában, hiszen Neymart szerte a világon milliók - köztük gyerekek -  rajongják, így már csak emiatt is elvárható lenne tőle, hogy példamutató magatartással viselkedjen a pályán. Legalább ott, hiszen a magánéletét tekintve sem éppen egy eminens alak.

238054
megosztom