Átigazolás

Meglepő mélységben a liverpooli sztárcsatár

Daniel Sturridge a Bajnokok Ligája-cím helyett a kiesés elkerüléséért küzdhet ebben a szezonban.

2013-ban 15 millió euróért igazolt Daniel Sturridge a Chelsea-től a Liverpoolhoz, majd csakhamar fontos játékosa lett a Vörösöknek. A 28 éves támadó azóta remek mutatókkal rendelkezik, 133 mérkőzésen 64 gólt szerzett és 24 gólpasszt adott, ám most úgy tűnik, nincs tovább maradása a Mersey partján.

Fotó: Archív

A felek ugyanis nemrég hivatalosan is bejelentették, hogy az angol válogatott támadó az idény végéig a West Bromwich Albionhoz került kölcsönbe. A Sky Sports értesülései szerint az Internazionale és a Newcastle is vitte volna Sturridge-ot, de családi okok miatt végül a WBA-t választotta.

"Jól döntöttem, hogy Birminghambe igazoltam! Sok barátom van itt, ráadásul egyeztettem a trénerrel is és tetszett az elképzelése a csapatot illetően" - mondta Sturridge, aki a Liverpoolban 0,5 gól/meccs mutatóval bír, de különböző sérülései okán az utolsó négy évben csupán 55 mérkőzésen lépett pályára.

Így tehát a Bajnokok Ligája kieséses szakasza helyett Sturridge most azért küzdhet, hogy Alan Pardew csapata elkerüljön a 19. helyről.

"Remélem, látják a szurkolóink, hogy ahogyan a pályán, úgy a piacon is küzdünk a bennmaradásért. Daniel megszerzése óriási fegyvertény, köszönjük neki, hogy minket választott" - mondta a tréner.

Sturridge-nak egyébként fontos volt a klubváltás még a télen, hiszen egyike azon sztároknak, akiknek helye közel sem biztos a világbajnoki keretben.

További átigazolási hírek a PL-ből
- az Arsenal mindenben megállapodott Aubameyanggal, aki 55+5 millió fontért igazolhat az Ágyúsokhoz (Sky Sports)
- a Swansea bejelentkezett a Liverpool kölcsönben lévő támadójáért, Lazar Markovicsért (Sky Sports)
- David Beckham szívesen látná az MLS-ben Zlatan Ibrahimovicot, aki a hírek szerint napokon belül távozhat a MU-tól (Sky Sports)
- a Sevilla szemet vetett Michy Batshuayira, illetve Sandro Ramírezre (Daily Telegraph)
- a Chelsea még 200 millió fontért sem adná oda Eden Hazard-t a Manchester Citynek (Daily Telegraph)
- nem kizárt, hogy Olivier Giroud David Luizért cserébe kerül a Chelsea-hez (Daily Star)
237903