Exkluzív

20 ezer forint befektetésből 2,5 millió bevételem lett - interjú

Aki rendszeresen követi a hatharom.com oldalát, az már találkozhatott olvasónk történetével, aki néhány nap leforgása alatt többmilliós nyereményekről szóló szelvényeket töltött fel oldalunkra. 'Pappnorbert9' stratégiája és játéka komoly visszhangot váltott ki felhasználóink körében, így megkerestük őt, hogy interjút készítsünk a sportfogadási szokásairól. Norbert készségesen válaszolt a kérdésekre, hozzáállása a fogadáshoz pedig jó példa lehet mindenki számára.

hatharom.com: A feltöltött szelvényeiden látszik, hogy nem két fillérrel pakolod a tippjeidet, de korábban egy hozzászólásban jelezted, hogy Te is kicsiben kezdted. Emlékszel még a kezdetekre? Mennyi időbe tellett, amíg eljutottál erre a szintre, egyáltalán milyen régóta foglalkozol a sportfogadással?

Pappnorbert9: A Tippmix-szenvedélyem már egészen régre visszanyúlik. Még valamikor középiskolás koromban ismerkedtem meg a sportfogadás ezen területével. Egyik jóbarátom - nem nevezném meg az illetőt, legyen csak SZ. B. - által kezdtem el játszani én is. Nagyon egyszerű volt a stratégiája, húszezer forintot tett fel alapmeccsekre, amiket én adtam fel, cserébe pedig a nyeremény végéből mindig pár száz forintot megkaptam. Őt a mai napig húszasmesternek hívom. Megtetszett, hogy próbált a tutira menni és ezek jó eséllyel be is jöttek. Úgy gondoltam erre simán képes lehetek. Mivel kollégista voltam minden forint jelentős súllyal bírt, a menza meg finoman szólva sem volt kielégítő, így arra jutottam, hogy megpróbálom megteremteni a pénzt a betevő falatra. Nem is hezitáltam sokáig, ez volt az a pont, amikor magába szippantott a sportfogadás világa. Persze mivel tanulóként nem volt még munkám és nem tartoztunk a gazdag családok sarjai közé, ezért csak alaptéttel,  200 forinttal kezdtem el játszani. Gondolva arra, ha nem sikerülne pár fogadás, akkor ne érjen túlságosan veszteségesen. Már akkoriban is voltak sikerélményeim. Emlékszem a nyereményből mindig zsemlét és madártejet vásároltam a helyi élelmiszerboltban. Mikor véget ért a gimi és leérettségiztem vele együtt a fogadásokat is abbahagytam jó pár évig. Mondhatnám úgyis, hogy mosolyszünetet tartottunk. Azóta voltak fellángolásaim, de igazán csak 2 éve kezdtem bele újra.

hatharom.com: A szelvényeiden látható, hogy többnyire élő fogadásokkal operálsz. Hogyan vált belőled live-specialista? A meccsek előtt is szoktál fogadni vagy kizárólag élőzöl?

Pappnorbert9': Régebben csak a mérkőzések előtt tudtam fogadni. Nem bíztam még az online felületben és bankkártyám se volt, hogy pénzt fektethessek be. Később persze lett munkám és vele együtt bankkártyám is, ami lehetőséget biztosított, hogy létrehozzak egy TippmixPro-számlát. Hamar felismertem a rendszerben rejlő potenciált.

Az élő fogadás pedig maga a kánaán volt számomra, a megváltás.Meglepődve tapasztaltam, hogy mennyivel több opció van a fogadások megkötésére és mennyivel több fogadási lehetőség közül lehet válogatni. 

Igazából ez volt a fő ok, hogy online számlát nyitottam. Mint az elején említettem régen csak a meccsek előtt fogadtam. Sokszor belefutottam abba a hibába, hogy elmentem, feladtam a szelvényemet, majd jött a meccs és azt tapasztaltam, hogy bárcsak ne tettem volna bele ezt a meccset vagy bárcsak másképp csináltam volna,  vagy milyen jó lenne most belenyúlni és megtenni az ellenfelet. Ezek a helyzetek nyilván sokak számára ismerősek lehetnek és vele együtt az érzés, hogy milyen szívbemarkoló tud lenni a tehetetlenség, amikor csak ott ülsz és nézed a meccset és nem tudsz mit csinálni. Végig kell nézned, ahogy az általad választott csapat mennyire nem tudja azt az eredmény produkálni, mint amire előzetesen számítani lehetett. Na, pont az ilyen helyzetek elkerülése végett döntöttem úgy, hogy innentől kezdve csak élőben fogok fogadni. Több előnye is van. Ha meccsek előtt fogadsz tegyük fel egy újságárusnál, onnantól kezdve nincs belenyúlási lehetőséged az eseményekbe.

Viszont egy élő fogadásnál megteheted azt, hogy kivársz.

Látod a játék képét, hogy milyen motivációval vetik bele magukat a fiúk a mérkőzésbe, mennyire elszánt és kevésbé elszánt a hazai/vendég csapat. Esetlegesen elkerülheted azt a veszélyt, hogy már az elején emberhátrányba kerül az általad választott csapat vagy rögtön gólhátrányba kerül, de egy kulcsjátékos kiválása is érzékenyen érinthetné a mixedet. Ezek mind felülírhatják az előzetesen várt forgatókönyvet. Nem mondom azt, hogy hülyeség a meccsek előtt leadni a fogadásokat, viszont sokkal több lehetőséged van meccs közben változtatni, ha élőben játszol. Ezért én szorgalmaznám azt, hogy aki teheti online számlát nyisson.

 

hatharom.com: Az is látható, hogy többnyire magyar idő szerint éjszaka játszol. Ennek van valami különleges oka vagy szimplán csak ilyenkor szeretsz fogadni, mert ilyenkor vannak azok az események, amelyeket figyelemmel kísérsz? Melyek azok a sportágak, amelyekben a leginkább otthon érzed magad?

Pappnorbert9: Nos, mint mindennek ennek is megvan az oka. Két részre osztanám. Az első és legfontosabb, hogy a munkám miatt van ez így, ugyanis éjjeliőrként dolgozom. A másik, hogy mióta megismerkedtem az NFL-lel és a darts-cal a korábban említett barátomnak köszönhetően, azóta elég sok mérkőzést követek a késő esti és éjjeli órákban, így a fogadásaim többsége erre az időszakra esik. A munkaidőm nem éppen bővelkedik túl sok izgalomban és munkatársam sincsen, akivel éjszaka elcseveghetnék, ezért is döntöttem úgy, hogy viszek egy kis pezsgést, egy kis adrenalint a munkámba és kezdek el online fogadni mielőtt felülkerekedne rajtam az unalom.

Mikor, ha nem munka közben kell pénzt keresni, nem igaz? Félreértés ne essék, szeretem a munkámat, csak nem a legaktívabb foglalkozás. A foci és a kézilabda az életem. Fiatalabb koromban mindkettőt űztem, de végül egyiket se folytattam versenyszerűen, viszont a sportokhoz hű maradtam és a legtöbb eseményt továbbra is folyamatosan figyelemmel kísérem.

hatharom.com: Aki ekkora tétekkel játszik, az nyilván nem most jött le a falvédőről, de sokan kérdezték, így tolmácsolva az olvasók kíváncsiságát feltesszük a kérdést, Te betartod a bankrollmenedzsmentet?

Pappnorbert9: Őszintén bevallom, hogy korábban hallottam már erről a bankroll-menedzsmentről, de különösebb jelentőséget nem tulajdonítottam neki. Nyilván fontos szerepe van egy fogadó életében,  később én is rájöttem. Muszáj határokat felállítani. Gondoljunk például abba bele, hogy van egy bajnokság, ahol a tabella élén álló csapat fölényesen vezet, de a szezonnak sosincs vége. Egy soha véget nem érő szezonban soha nem fogják megtapasztalni a játékosok, a klub, a szurkolók a siker ízét, hogy milyen érzés a végső diadal, milyen érzés átvenni az érmeket, a jutalmakat bezsebelni, kivívni a világ elismerését. Pontosan ez a helyzet a fogadásokkal is, meg kell szabnunk egy célt, egy felső határt, hogy mit szeretnénk elérni, mert céltalanul sosem fogjuk átélni a győzelmi mámort.

Egy soha véget nem érő ámokfutás lesz az egészből, aminek sosincs jó következménye. Legyenek határok. Tűzz ki egy célt mondjuk háromszázezer forintra, amikor ezt eléred vegyél ki ötvenezret és ez már a tiéd. Végre érezheted, hogy milyen érzés valójában nyerni és nem csak fialtatod a pénzed egy virtuális számlán. Majd folytatod a játékot és kitűzöd újra, hogy ha elérem a háromszázezer forintot, akkor megint kiveszek ötvenezret és vásárlok belőle valamit. Csak így élheted át a sikert igazán. Én is ezt az elvet követem.

hatharom.com: Mi volt a legnagyobb nyertes fogadásod életedben? És mekkora volt a legnagyobb elvesztett összeg?

Pappnorbert9: A legnagyobb nyereményemet év elején könyvelhettem el, ami a Hathárom oldalán is megjelent. Két döntetlen hozott közel félmilliós bevételt, de nem ezt tartom a legnagyobb nyereményemnek. Még a 2009/2010-es BL szezonban volt egy csoportmeccs,  Real Madrid – Milan és 7 odds volt az olasz alakulatra, ezt 1000 Ft-al tettem meg. Persze mindenki hülyének nézett és mindenki a királyi gárda győzelmét várta, de a meccs lefújása után sok elismerést kaptam a 2:3-as végeredmény tükrében. Úgy éreztem a felállított oddsok alapján lebecsülik a Milant és miért ne lehetne megpróbálni egy vendég győzelmet. Egy eseményre ennél nagyobb odds nem is volt a mai napig, amit megraktam volna. Szóval örök emlék marad, a szelvényt meg is tartottam magamnak.

Most essen pár szó a bukásokról is. Jól ismert a magyar válogatott remek Eb-je, az egész ország lázban égett, elfoglaltuk Franciaországot és még jól is szerepeltünk, sőt, az előtte lévő selejtező és pótselejtezők során is vállalható játékkal rukkoltunk elő. Ennek köszönhetően kijutottunk az Eb-re. Amit kevesen gondoltunk volna az az, hogy itt véget is ér az éjjel. Nekem pedig ez hozta meg az átkot. Sajnos ezután aranylábú fiaink sorra halmoztak el bennünket kellemetlen meglepetésekkel, így a tétek nagyságából adódóan az egységnyi veszteség kerek 100.000 Ft-ra rúgott, ami az eredmények tudatában még 2-3 alkalommal biztosan megismétlődött. Mindenesetre ria ria Hungária!!!

 

hatharom.com: Emlékszel a legszerencsésebb fogadásodra? És a legpechesebbre?

Pappnorbert9: Nyilván megemlíthetném az előző kérdésre adott válaszban szereplő fogadásaimat újra, de az az igazság, hogy én nem szoktam így különbséget tenni szerencsés és szerencsés fogadás között. Melyik volt jobb vagy rosszabb? Nekem minden fogadás ugyanúgy szerencsés, amivel nyerek. A pechesek egyértelműen jobban megmaradnak az emberekben, mert az egy erős veszteséget generál az egyénben és hosszú ideig rágódunk rajta, hogy elbuktunk egy majdnem nyertes szelvényt. Külön érdekesség, hogy a legpechesebb tippmixemet is idén hoztam össze év elején, ráadásul két napra rá a félmilliós életem nyereménye után. Két találkozó szerepelt ebben a fogadásban. Chievo – Udinese mindkét csapat szerez gólt - ez pipa. A másik meccs pedig Fiorentina – Inter volt, ahol azt tettem meg, hogy vendég győzelem születik és kevesebb, mint 4,5 gól lesz. Egy ideig nagyon jól állt, de a szokásos 91. percben lőtt góllal 1:1-re módosult az eredmény, ezáltal messzire kerültem attól, hogy újabb két nap elteltével ismét egy majdnem félmilliós bevétellel jelentkezzek be. A szóba hozott fogadás lentebb látható a képen.


 

hatharom.com: Aki jártas a sportfogadásban az tudja, hogy egyszer fent, egyszer lent. Te hogyan éled meg ezt a hullámzást? Van valami spéci trükköd a bukószériák kezelésére?

Pappnorbert9: Egyértelműen kijelenthető, hogy nincs olyan ember a világon, aki csak nyerne. Így vagyok ezzel én is. Az élet nem csak sikerekből áll, hanem el kell viselni, meg kell barátkozni a rossz dolgokkal is. Egyik a másik nélkül nem létezne. Amikor nyerünk örömmámorban úszunk és a világ legtermészetesebb dolgának tekintjük, hogy igen megcsináltuk és elnyertük érte a méltó jutalmunkat. Viszont más a helyzet a bukásokkal. Azt már nehezebben dolgozzuk fel.

Senki se szeret bukni, de meg kell érteni, hogy a bukásokkal, a rossz döntésekkel együtt vagyunk azok akik vagyunk,  és csak így tudunk fejlődni és konzekvenciákat levonni és megismerni saját magunkat, a szokásainkat és ezt a későbbiekben kamatoztathatjuk.

Annyit tudok tanácsolni ezzel kapcsolatban, hogy amikor semmi sem akar összejönni, akkor ne kísértsük az ördögöt. Ha elbuksz egy mixet - vagy tegyük fel többet egymás után - , akkor ne akard visszanyerni azonnal, mert higgyétek el, hogy a legtöbb esetben ebből van a legnagyobb trauma, mert minél többet buksz, annál nagyobb áldozatot kell hoznod, hogy valahogy visszaszerezd a pénzed és így egyre jobban csökken annak az esélye, hogy nyerni fogsz. Egyre jobban távolodni fogsz a céljaidtól.  Igazi orvosság nem létezik vagyis van egy drasztikus lépés, fel kell hagyni a szerencsejátékkal, ha folyamatosan bukik vele az ember, de ha megszállott fanatikus vagy, akkor szerintem érdemes beiktatni egy mosolyszünetet és újragondolni a stratégiát.

hatharom.com: Mik a céljaid a jövőre nézve? Szerinted meg lehet élni kizárólag a sportfogadásból? Te el tudod magad képzelni profiként?

Pappnorbert9: Úgy gondolom, hogy okos játékkal meg lehet élni belőle. Én is ékes példája vagyok annak, hogy már fél éve csak a tippmix-nyereményeimből tartom fenn magam. Persze hosszú távon erre nem lehet alapozni, mindenképpen legyen az embernek egy főállása és mellette, mint fizetéskiegészítés gondoljon a sportfogadásra. Nekem elsősorban az volt a célom - és most őszinte leszek - az októberig felhalmozott félmillió forint veszteséget eltüntessem. Szerettem volna bebizonyítani, hogy megfelelő hozzáállással és ésszerű játékkal vissza lehet nyerni akár az elbukott vagyonunkat is, sőt még profitot is termelhetünk.

Befektettem húszezer forintot október közepén és négy hónap elteltével elértem a 2,5 millió forintos bevételt.

Szóval bőven túlszárnyaltam a célomat, ami a félmillió forint visszaszerzése volt. Mások csak a nyereményeimet látták, de persze voltak veszteségeim is, mint akárki másnak. Összességében azt mondhatom, hogy nem légből kapott dolog, hogy valaki profitot termeljen és sikeres fogadóvá váljon. A célomat teljesítettem az, hogy kiszállok vagy csak egy kis szünetet tartok ezen még gondolkozom.

hatharom.com: Mit tanácsolnál a hatharom.com olvasóinak? Van néhány praktikád, amelyekkel mások is jobbá válhatnak?

Papnorbert9: Tökéletesen működő stratégia nincs. Gondolom ezzel nem mondtam újat senkinek sem. Csak úgy kezdj el játszani, ha van mellette biztos kereseted. Fontos még, hogy egyik ne menjen a másik rovására. Gondolok itt arra, hogy ne tegyél fel annyit szerencsejátékra, ami már veszélyezteti a megélhetésedet.

Ezen kívül ne akarj egyik napról a másikra meggazdagodni ez egy hosszútávú befektetés. Türelem rózsát terem.

Fokozatosan kell építkezni. Ha nagyon jó szériában vagy és sokat nyersz, abban a pillanatban ne szaladjon el veled a ló és ne tegyél fel több és több pénzt a még nagyobb bevétel érdekében. Ha sokat buksz, akkor se tegyed fel a házad, hogy majd te visszanyered. Légy türelmes és a fokozatosság elvét kövesd. Amit még tudok ajánlani, hogy ne tegyél össze 3 meccsnél többet, mert annál nagyobb valószínűséggel mehet el a mixed. Persze lehet látni olyat, hogy valaki megtesz 5-8 meccset és milliókat nyer, de ezt nem támogatom. Szép teljesítmény, de ilyen be kell látni egyszer, ha van egy élet során vagy 10 év alatt. Lehetőleg törekedj arra, hogy keresd a kétesélyes fogadásokat ezzel is növelve az esélyeidet. Én például gyakran megtettem egy fogadást élőben és ha rosszul álltam, akkor fogadtam az ellenkezőjére is - minimalizálva a veszteségeket. Amikor nagyon nem megy és csak buksz, akkor szállj ki egy kis időre a fogadás világából. Gondold át miket és hogyan hibáztál. Vizsgáld felül a fogadásra szánt téteket, hogy valóban megéri-e továbbra is ezzel a stratégiával játszani. Egyáltalán megéri-e játszani. A nyerő szériákban lévőknek pedig azt ajánlom, ha elértek egy nagyobb összeget, akkor vegyetek ki annyit, amit egy általatok kívánt dologra szívesen elköltenétek, mert nincs is annál jobb érzés, mint amikor kézzel foghatóvá válik a munkád gyümölcse.

 

(hatharom.com)