Nemzetközi foci

Ronaldo tényleg rászolgál a gúnynevére

  • gb1

A Real Madrid klasszisa újabb mérföldkőhöz ért karrierjében, ezúttal a büntetők viszonylatában.

A büntetők királya? fotó: archív

A királyi gárda a szombati La Liga derbin a Valencia otthonába látogatott, és Cristiano Ronaldo két értékesített tizenegyesének köszönhetően a félidőben már 2-0-ra vezetett. 

A 32 éves támadó ezzel átlépte a háromjegyű álomhatárt, és immár 101 gólt jegyez büntetőből - nem véletlenül gúnyolják "Penaldo"-nak.

A 100. találat a Mestalla stadionban a 16. percben esett, miután a hazaiak jobbhátvédje, Martin Montoya ügyetlen mozdulata szabálytalanságba torkollott. Ronaldo két tizijének köszönhetően eddigi 10 bajnoki meccsén már 12 gólt lőtt a Denevérek ellen.

A portugálok ásza a spanyol élvonalbeli rekordot már tavaly februárban megdöntötte, amikor a tavaszi szezonban a Villareal elleni büntetőt belőve (ez volt az 57.) megelőzte a korábbi realos csatárt, Hugo Sánchezt, akinek 56 találata évtizedekig álló csúcs volt.

Ráadásként íme két összehasonlítás ősi riválisával, a szintén öt Aranylabdát birtokló, sokak által a futballtörténelem legjobbjának titulált argentin szupersztárral, Lionel Messivel.

A büntetők konverziójában Messi marad alul. forrás: michelacosta.com

Az összes gólból szerzett büntetők arányában Ronaldo felé billen a mérleg nyelve, igaz CR7 két évvel korábban kezdte rúgni a bőrt, mint Leo.

forrás: michelacosta.com