Női kézi BL

Kötelező győzelem előtt a Ferencváros

A Fradi is folytatja BL-szereplését, Nerea Penáék a Buducsnoszt Podgoricát fogadják vasárnap.

Kötelező győzelem előtt a Ferencváros. - Fotó: fradi.hu

Noha tavaly még a Final Fourig jutott a Buducsnoszt, az idei szezonra annyira kicserélődött a gárda kerete, hogy a középdöntőbe jutásért is vért kellett izzadniuk a montenegróiaknak. Ezzel szemben a Ferencváros szinte semmit nem változott, már Szucsánszki Zita is százszázalékos állapotban van, avagy kötelező győzelem előtt áll a Fradi.

1x2    
FTC Döntetlen Buducsnoszt
1.21 10.50 4.75

Természetesen nem lesz könnyű dolga a zöld-fehéreknek, hiszen a vendégeknek voltaképp csak erre a sorozatra kell koncentrálniuk, ráadásul visszatért a csapatba Milena Rajcsevics - leánykori nevén Knezevics -, aki ismét fazont szabhat a Buducsnosztnak. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy rajta kívül egy-két idősebb játékosa van a balkániaknak, a többiek 22 évesek vagy fiatalabbak, avagy voltaképp egy BL-szinten rutintalan együttest lát vendégül a Ferencváros.

Házon kívül egyébként sem túl acélos a Buducsnoszt az idei kiírásban - háromból három, többgólos zakó a mérlege a csapatnak -, otthoni környezetében sokkal bátrabban játszik, ez pedig kapóra jöhet a Fradinak. A zöld-fehérek ugyanis hazai pályán nagyon erősek, köszönhetően például az óriási szurkolótábornak. Az FTC egyébiránt az idei szezonban 100 százalékos az NB I-ben, többek közt a Győrt is legyőzte már, a világbajnokságot követően pedig hatból hatszor nyert a bajnokságban. Ugyanakkor, ami például a Kisvárda és a Vác ellen elég volt, az nem biztos, hogy elég lesz az örökös montenegrói bajnok ellen vasárnap.

"Mindenki érzi, hogy szintet kell lépnünk felfelé, hogy sikeresen meg tudjuk vívni a most következő időszakot. Tavaly jobbak és erősebbek voltak a montenegróiak, de a harcmodoruk, a stílusok semmit sem változott. Kimunkált, precíz, pontos támadójáték jellemzi őket egy igen agresszív védekezéssel. Nagyon sok múlik tehát a játékvezetőkön, hogy mennyit engednek majd a vendégeknek, hiszen a korábbi meccseik alapján addig mentek el a montenegróiak, ameddig a bírók engedték" - mondta Elek Gábor a fradi.hu-nak.

A két csapat tavalyi egymás elleni tétmérkőzéseinek eredményei:
Dátum Liga Mérkőzés Eredmény
11.03.17 BL Ferencvárosi TC Buducsnoszt 23 : 24
12.02.17 BL Buducsnoszt Ferencvárosi TC 25 : 33

 

 

 

 

Noha tavaly nyerni tudott a Buducsnoszt a Ferencváros otthonában, a vendégek meggyengülése miatt erre most nem sok esély mutatkozik. Főleg, ha a Fradi tudja hozni azt a megalkuvást nem tűrő játékát, mint, amit például a Győr ellen is nyújtott az NB I-ben. Avagy összességében kötelező győzelem előtt állnak Elek Gábor lányai.

Mindezt a fogadóirodák is érzékeltetik szorzóikkal, hiszen a bukmékereknél a Fradi a mérkőzés toronymagas esélyese, a     ugyanis 1.21-szeres szorzót kínál háromesélyben a magyar csapatra, míg a montenegróiakra 4.75-szörös oddson fogadhatunk. Az állami bukméker a hendikep vonalat 4,5-nél, míg a gólok számának határát 50,5-nél húzta meg.

A 2. számú középdöntős csoport állása
# Csapat M GY D V GK P
1. Vardar Szkopje 4 4 0 0 121:101 8
2. Metz 4 3 0 1 102:93 6
3. Ferencvárosi TC 4 2 0 2 116:113 4
4. Buducsnoszt 4 2 0 2 99:96 4
5. Bietigheim 4 1 0 3 98:110 2
6. Thuringer 4 0 0 4 92:115 0

A találkozót a Sport 1 TV élőben közvetíti vasárnap 15:00-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.