NB I

Íme, az első tavaszi NB I-es forduló szorzói!

Noha, még majd egy hónap múlva startol az NB I tavaszi szezonja, van olyan külföldi bukméker, amely már publikálta szorzóit a 20. fordulót illetően.

A Videoton győzelmére fizetnek a legkevesebbet a tavaszi nyitófordulóban. - Fotó: vidi.hu

Az oddsok alapján megállapítható, hogy a zöld-fehér fogadóiroda szerint az első tavaszi játéknap tutija a Videoton győzelme a Vasas ellen (1.27). Az őszi szezon alapján, illetve többek közt Huszti Szabolcs leigazolásának köszönhetően érthető, hogy miért a fehérvári csapat a favorit. Azonban nem árt megjegyezni, hogy a felek utolsó öt egymás elleni bajnokija közül egyet sem tudott megnyerni a Vidi.

A listavezető Ferencváros a címvédő Honvédot fogadja a Groupama Arénában, s a bukméker szerint a zöld-fehér csapat a mérkőzés esélyese (1.70). Ezen egyébként nem kell meglepődni, a Honvéd gyenge őszt produkált, a téli alapozást Supka Attilával kezdte a csapat, s lehet, hogy a tavalyi gólkirály még a nyitóforduló előtt dobbant Kispestről.

A dobogó harmadik fokán telelő Debrecenre kötelező győzelem vár (1.55), legalább is az oddsok alapján, hiszen a cívisvárosiak megyei rangadón a kieső helyen telelő Balmazújvárost látják vendégül a Nagyerdei Stadionban. Noha a vendégek többek közt Rudolf Gergellyel erősítettek, papíron minőségi különbség van a felek között.

Az Újpest felemásan teljesített 2017-ben, így némileg meglepő, hogy toronymagas favorit az őszi szezon végére megtáltosodó Haladás ellen (1.60). Ebben a meccsben simán benne van a meglepetés, főleg, hogy szeptemberben a Hali 1-0-ra legyőzte a fővárosiakat.

Az egyik leginkább háromesélyes meccset Pakson rendezik, ahova a Diósgyőr látogat (H: 2.30 D: 3.50 V: 2.85). Az ősszel egyébiránt az évad egyik legjobb meccset játszotta a két csapat, akkor 4-2-re győztek a tolnaiak, azt megelőzően viszont kétszer nyertek a miskolciak a paksiak ellen.

Az őszi szezon végére összeálló, ugyanakkor még mindig utolsó Mezőkövesd a Puskás Akadémiát fogadja. A vendégek alaposan feltankoltak eddig a télen, így nem csoda, hogy favoritok (2.05) Borsodban, azonban nem árt megjegyezni, hogy a felcsútiak történetük során eddig még pontot sem tudtak szerezni Mezőkövesden.

Az első tavaszi NB I-es forduló szorzói
Mérkőzés 1 X 2
Debrecen-Balmazújváros 1.55 4.25 5.25
Ferencváros-Honvéd 1.70 3.85 4.50
Mezőkövesd-Puskás Akadémia 3.25 3.65 2.05
Paks-Diósgyőr 2.30 3.50 2.85
Videoton-Vasas 1.27 5.75 9.00
Újpest-Haladás 1.60 4.25 4.75

A     még nem hozta nyilvánosságra szorzóit az első tavaszi NB I-es fordulót illetően, ám ahogy azt megteszi, rögtön publikáljuk.