Spanyol foci

Ők öten felelősek a Real Madrid idei kudarcáért

Nem csak játékosok fértek be a toplistára, de szerepeltetésük jogosságához kétség sem férhet.

Fotó: Archív

Szégyenszemre kiesés a Spanyol Kupából, 16 pont hátrány a bajnokságban, pokolian nehéz sorsolás a Bajnokok Ligájában - a Real Madrid szezonja a két BL-győzelmet követően hatalmas kudarcba fulladt. Ha a PSG érvényesíti a papírformát és kiüti Ronaldóékat az európai kupából, Zidane-ék egyetlen célja az ezüstérem lehet a következő hónapokban. De kik okolhatóak a csapat kudarcáért elsősorban? - erre kereste a Sportskeeda szakírója, Umid Dey.

Ahogyan a Madrid, úgy Cristiano Ronaldo szezonja is egészen jól indult (bár csak percekig), a Spanyol Szuperkupában betalált a Barcelonának, amelyet kettős sikerrel intéztek el a madridiak, ám az odavágó 82. percében elkövetett butasága úgy tűnik, megpecsételte a csapat sorsát. No nem feltétlenül azért, mert az eltiltása alatt négy meccsen "csak" nyolc pontot szerzett a gárda, de CR7 a La Ligában azóta is szenved - 15 meccsen 6+3-as mutatót tud felmutatni. Ezt persze valamelyest árnyalja a BL-beli statisztikája, de a párizsiak felmutatják a STOP táblát a címvédőnek, akkor ez nem sokat ért...

Az ok annyira talán nem is megfejthetetlen: Ronaldo néhány napon belül 33 éves lesz, ami már látszódik a játékán. Márpedig CR7 nélkül ez a Real Madrid fogatlan oroszlán csupán.

Toni Kroos az elmúlt szezonok során komolyan letette a névjegyét, posztján a világ legszűkebb elitébe verekedte be magát. Ám idén minden ötödik meccsére jut csupán egy gólpassz, ami az elmúlt két évtől messze elmaradó adat. Az, hogy a világbajnok német csak árnyéka önmagának, óriási, megengedhetetlen luxus.

Ha feltennénk a kérdést a madridi szurkolók körében, hogy melyik játékosukat utálják most a legjobban és kit adnának el azonnal, valószínűleg óriási fölénnyel végezne az élen Karim Benzema. Önmagához képest botrányosan teljesít, kihagyott ziccerek tucatjai fűződnek a nevéhez és erőteljesen megkérdőjelezi Álvaro Morata elküldésének jogosságát. 22 meccsen 6 gólt szerzett eddig az idén.

És ha már az elhibázott játékospolitika, akkor Florentino Pérez. Az elnök nem egyszer túlságosan is beleásta magát a csapat igazolásaiba, anno például Robbent és Sneijdert is Manuel Pellegrini kérése ellenére adta el, miként Kakát és Benzemát sem a chilei mester szerette volna leigazolni. Most viszont síri csend honol az irodákban, az elmúlt években elmaradtak a sztárigazolások, amiért Pérez is okolható. Ha idén nyáron is csendben lesz a vezér, az azért nagyon aggasztó lehet már a madridi híveknek.

"Én vagyok a vezetőedző, én vagyok a felelős ezért. Nekem kell megtalálnom a megoldást erre a problémára és tovább kell harcolnom" - a Leganes elleni kupakudarc után már nem először hagyták el ezek a szavak Zinedine Zidane száját. A Madrid nem hasonlít a két évvel ezelőtti és a tavalyi önmagára, és úgy tűnik, Zizou nem tud mit kezdeni ezzel a helyzettel. Márpedig tudjuk, hogy ha van város, ahol villámgyorsan elfogy a türelem, az Madrid.

Vajon van-e kiút a tortúrából, és ha van, akkor a fent említett nevekkel vagy nélkülük?


A Real Madrid hétvégén nagyon nehéz rangadót játszik a Mestallában. A    1.61-szeres pénzt fizetne, ha a blancók elvinnél a három pontot a Valencia otthonából.

240918